livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Tacksamhet

Publicerad 2015-02-21 22:54:15 i Allmänt,

Jag sitter i prästgården i Gammelstad! Jag är på ett barnkörläger och väntar just nu på att lugnet ska lägga sig i alla sovsäckar. Endast ett barn av 16 har fått hemlängtan. 
Tankarna far fram och tillbaka, hur mottagliga är inte dessa barn - så förväntansfulla inför en övernattning, lyssnar ivrigt på det vi har att berätta, så underbart att få berätta om Guds kärlek och omsorg. Lite svårt att somna har de när klockan blir sen och John Blund inte riktigt vill infinna sig.
 
Under veckan som gått har jag tänkt mycket på tacksamhet - och som av en händelse - eller det var nog säkert meningen- så låg  en bok framför mig på jobbet med titeln "Tusen skäl att vara tacksam"! 
En bok som ytterligare förstärkte mig i mina tankar - lär vi oss att se allt vi har och känna tacksamhet över det- då lär vi oss också förnöjsamhet och att se på livet med nya ögon. 
 
Oftast är det de små sakerna i livet som verkligen kan förgylla tillvaron, om vi bara lär oss att se och ta tillvara dom! Och jag tror att det är så vi kan öva oss i tacksamhet. Vi har fått så mycket som vi tar förgivet, så vi har ibland förlorat perspektivet. Det kan krävas lite eftertanke, eller ett möte med någon som inte alls har det jag har för att inse hur mycket jag har att vara tacksam över.
 
I nuläget kan det räcka med att åka och handla mat, så sitter hon där utanför affären i snålblåsten, inlindad i en filt, med en pappersmugg i sin hand, hon söker min blick och upprepar sitt "hej"! Jag berörs, jag mår dåligt, jag blir frustrerad över att samhället är som det är. Jag känner tacksamhet över det jag har! Ibland lägger jag en slant i muggen, ibland går jag bara förbi, jag har som mål att alltid se på henne och säga hej, men inte ens det fixar jag alla dagar! 
 
Att ha råd att köpa mat varje dag är ingen självklarhet - alltså en orsak att tacka Gud att jag har mat för dagen! Jag ska inte göra någon lista över tacksamhetsämnen, men jag uppmanar var och en som läser att tänka efter och sända en tacksamhetens bön över det du kommer på! 
 
 
En sak till måste jag ändå nämna - tacksamhet över änglavakt - när en bilfärd slutade i en snövall, istället för att med 80 km fart ramma en tankbil!! 

Vardagslivets glädje

Publicerad 2015-02-09 21:51:36 i Allmänt,

Förra veckan var en helt vanlig vecka i februari - ändå kändes den som en speciell vecka. Jag har svårt att sätta ord på varför den var speciell, men jag kunde se väldigt många små glädjeämnen i vardagen.
 
En morgon var vi utan elström ett tag, kanske inget man blir speciellt glad av. Men när jag gick ut med hunden fylldes jag av hänförelse över hur vackert det var när all elbelysning var borta och månen lyste trolskt över byn.
 
Inget foto kan göra den känslan rättvisa men ändå en liten bild av hur det var. Jag nästan svävade fram på min morgonpromenad! 
Jag har glatt mig över ett vardagsliv som fungerar som vanligt. Vanliga kvällar här hemma, som känns värdefulla, småprat med Ulf, lösa korsord, kanske prata i telefon med nån av barnen och sen bara vara!!
Jag har varit tacksam över mitt jobb bl.a. timmar jag tillbringat i klassrummet och berättat Bibeläventyret. Jag är fantastiskt glad över mina arbetskamrater, och de samtal vi har stundom på ytan, alltsomoftast dyker vi ner på djupet och delar både tro och liv -  på riktigt! 
Jag är tacksam över att vår yngsta äntligen ska få en operation i sin handled - och vi hoppas att den sen ska bli bra! Ja, listan kunde göras ännu längre...........
På lördagen gjorde vi en sväng på Storheden och tog ett trevligt eftermiddagsfika hos svärmor.
På kvällen var Ulf upptagen och jag bestämde mig för att baka mjukkaka och kom på den smarta idén att lägga en öppen inbjudan på facebook om fika och tjejsnack! 
Gissa hur många som kom - ingen!! Ingen!!
Det var inte synd om mig, jag hade rätt mysigt ändå och donade på med lite av varje!
Jag visste att många var på ett årsmöte, rätt många skrev sina ursäkter på FB, men lite tråkigt var det.
 
Det slog mig att så här är det nog för vår Herre när han kallar människor! Och den kallelsen gäller inte bara för en kväll utan för evigheten. Många lyssnar inte, många kommer med ursäkter av olika slag, en del säger, jag kommer sen - och en del lyssnar på kallelsen och kommer! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela