livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Vardagslivets glädje

Publicerad 2015-02-09 21:51:36 i Allmänt,

Förra veckan var en helt vanlig vecka i februari - ändå kändes den som en speciell vecka. Jag har svårt att sätta ord på varför den var speciell, men jag kunde se väldigt många små glädjeämnen i vardagen.
 
En morgon var vi utan elström ett tag, kanske inget man blir speciellt glad av. Men när jag gick ut med hunden fylldes jag av hänförelse över hur vackert det var när all elbelysning var borta och månen lyste trolskt över byn.
 
Inget foto kan göra den känslan rättvisa men ändå en liten bild av hur det var. Jag nästan svävade fram på min morgonpromenad! 
Jag har glatt mig över ett vardagsliv som fungerar som vanligt. Vanliga kvällar här hemma, som känns värdefulla, småprat med Ulf, lösa korsord, kanske prata i telefon med nån av barnen och sen bara vara!!
Jag har varit tacksam över mitt jobb bl.a. timmar jag tillbringat i klassrummet och berättat Bibeläventyret. Jag är fantastiskt glad över mina arbetskamrater, och de samtal vi har stundom på ytan, alltsomoftast dyker vi ner på djupet och delar både tro och liv -  på riktigt! 
Jag är tacksam över att vår yngsta äntligen ska få en operation i sin handled - och vi hoppas att den sen ska bli bra! Ja, listan kunde göras ännu längre...........
På lördagen gjorde vi en sväng på Storheden och tog ett trevligt eftermiddagsfika hos svärmor.
På kvällen var Ulf upptagen och jag bestämde mig för att baka mjukkaka och kom på den smarta idén att lägga en öppen inbjudan på facebook om fika och tjejsnack! 
Gissa hur många som kom - ingen!! Ingen!!
Det var inte synd om mig, jag hade rätt mysigt ändå och donade på med lite av varje!
Jag visste att många var på ett årsmöte, rätt många skrev sina ursäkter på FB, men lite tråkigt var det.
 
Det slog mig att så här är det nog för vår Herre när han kallar människor! Och den kallelsen gäller inte bara för en kväll utan för evigheten. Många lyssnar inte, många kommer med ursäkter av olika slag, en del säger, jag kommer sen - och en del lyssnar på kallelsen och kommer! 

Kommentarer

Postat av: Tina Östman

Publicerad 2015-02-10 10:11:55

Sonja, jag har sagt åt Peter om vi blir bjudna någonstans så far vi. Ser du vi är liksom lite van vid Kittelsyndromet. Där växte inte stigen igen. Men nu är det så annorlunda. Tack o lov bor vi nu ett stenkast från syrran Ia, så dit går jag nog o dom kommer också över helt spontant.
Men nog saknar jag vår kära mor o alla som besökte henne under tiden vi bodde där. Då var jag aldrig ensam. Ha det nu så bra kära kusin o vi ses säkert i sommar igen vid stugan eller hos oss i nya huset. Hälsa Ulf o barnen.

Svar: Det är trevligt att ha nån nära att springa över till! Lycka till med ert bygge - och ja - vi ses vi till sommaren!
Sonja

Postat av: Christina P

Publicerad 2015-03-01 10:05:35

Väldigt synd att det råkade vara årsmöte och jag inte kunde komma!
Supertrevligt med spontaninbjudan och tjejsnack!
Kram <3

Svar: Du får gärna komma spontant oxå 😊
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela