livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Sorgen och glädjen

Publicerad 2015-07-27 16:59:00 i Allmänt,

Vi befinner oss återigen i stugan och har haft en intensiv helg med både glädje och sorg. Lördagen började med att vi deltog i moster Stinas begravning. Pedersöre kyrka var nästan fullsatt, de flesta släktingar till mig. Jag slogs på nytt av hur fantastiskt stor släkt jag har och vilken rikedom det är. Trots att stunden var avsked av en älskad moster, fylldes jag ändå av en stor tacksamhet att få tillhöra detta sammanhang. Även om vi inte träffas ofta så finns ett starkt kärlekens band som binder oss samman. Moster Stina var en stor del av detta, hon SÅG alltid oss syskonbarn och frågade hur vi hade det. Sen kunde hon även namnen på våra barn även om syskonbarnbarnen var jättemånga! Den kristna tron var viktig för henne, hon gjorde inte så stort väsen av det men som kusin Mikael sa på "Himlafesten": hon trodde medans hon andades. Tron var en självklar del av livet! Angående ordet Himlafest så ville moster att minnesstunden skulle kallas för Himlafest - väldigt talande!! Vid gravläggningen så skottades graven igen på en gång av de anhöriga och vännerna som var där.
 
Det var starkt, det berörde, det var som en bild av hur vi vill dela sorgen och saknaden och bära varandra i bön och omsorg. På eftermiddagen hade vi en klassträff - 50 år sedan vi började årskurs ett i den idylliska Heimbacka skolan. SÅ roligt att återse alla (nästan alla var där). Intressant att få höra de olika livsberättelserna. Vi gick även runt i skolan och kom ihåg olika hyss och olika personliga drag från våra lärare. Många glada skratt blev det. Med oss hade vi vår lärare från årskurs 5-6. Jag kom ihåg honom som en ädre farbror - han var 23 år när han var vår klasslärare :):).
En väldigt trevlig lördagkväll. Så här såg vi ut när vi gick årskurs 6. (tyvärr vet jag inte hur jag ska svänga fotot rätt väg) På söndag var det återigen en släktsamling, min brorsdotter Lina och hennes man har båda tagit examen och nu var det en hejdundrande examensfest. God mat och fika, trevlig samvaro, allsång och tal - allt vad man kan bergära på en trevlig fest. Idag har vi röjt lite på tomten här i stugan, annars njuter vi av att bara vara och av att träffa vänner och släktingar som tittar in eller som vi åker och hälsar på.

Kommentarer

Postat av: Birgitta

Publicerad 2015-07-28 13:15:36

Så fint att du delar med dig av din livsberättelse,det borde fler göra!

Svar: Tack Birgitta 😊! Jag gillar ju att skriva!
Sonja

Postat av: Lisbeth

Publicerad 2015-10-25 10:42:20

Är det du i den blåa västen o byxorna?

Svar: Stämmer bra :)
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela