livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Vårruset - och andra rus

Publicerad 2015-06-06 15:34:28 i Allmänt,

ÅÅ - tiden går så fort, jag har inte tid med det? Hur ska jag hinna? Allt detta är uttryck som vi hör nästan varje dag, det känns att alla har så bråttom och tiden rusar iväg. Ändå är tiden det mest rättvisa som finns - alla har lika mycket tid - sen hur vi använder vår tid är upp till var och en. Vi kan rusa och berusas på olika sätt - Vårruset, är ett trevligt sätt att rusa på - eller borde i alla fall vara det. Förra måndagkväll gick Vårruset av stapeln här i Luleå, jag var självklart anmäld liksom de flesta andra år. Träningen har varit lite sisådär, men inte helt obefintlig. MEN VÄDRET - regnet öste ner och det blåste nästan orkan. Jag skulle föra lite grejer åt en tjej som hade flyttat, så in mot stan skulle jag. Ombytt för löpning åkte jag iväg. Vindrutetorkarna gick på hög fart och jag funderade - VARFÖR gör jag det här? Ingen tvingar mig att springa, jag har anmält mig själv, måste jag verkligen ge mig ut i detta regn och rusk?? Å andra sidan, jag är inte gjord av socker, att springa fem kilometer är ingen stor grej, har man anmält sig till nånting så ska man inte bara hoppa av. Sen tänkte jag på vår svärson Johan som nyligen genomförde Stockholms maran på ett fantastiskt sätt trots dåligt väder. Skam den som ger sig, iväg till Hälsans hus och till startfälten. Regnet upphörde, så vädret var rätt okej trots rätt hårda vindar. Det var dock en decimerad skara som samlades. Det brukar vara 5-6000 glada kvinnor, i år var det ca 2000 tappra kämpar. Jag tog mig runt, men stannade inte på picknick - det var mer lockande med bastun hemma.
Kände mig ändå oerhört nöjd med att ha genomfört loppet och inte fallit för frestelsen att bara låta bli. Sen kan man fyllas av glädjerus, det är kanske inte så ofta man får uppleva det. Men helt nyligen fick jag höra en sak som gjorde mig så glad att rösten stockades, jag kände hur bröstet fylldes av glädjekänslor och tårarna sprutade. Det tog rätt länge innan jag kunde prata som vanligt igen - det var härligt! Vad ska man då göra åt detta att tiden rusar?? Tips?? Eller ska man låta den rusa?? Just idag känns som en lugn dag, som en paus i ruset. Nationaldag, ledig, inget inbokat förrän kl.17.30 ikväll! Jag har rensat rabatterna, hunnit umgås med de mina, tagit en tupplur i soffan och sitter just nu och knapprar på tangenterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela