livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Andens vind....

Publicerad 2015-05-08 20:23:16 i Allmänt,

Jag inser idag att det är den 8 maj - hur hände det? Vart tog april vägen? Valborg och första maj kom och gick. Vi hade hemma några ungdomar, såklart går tiden mycket snabbare då. Brasan såg vi på avstånd från bilen, men grillade gjorde vi - på altanen. Både svensk och finsk korv dessutom. Vilken var godare? Diplomatiskt svarar jag - båda var goda på sitt sätt. Ganska intensivt på jobbet, ett femdagars konfirmandläger om ca en vecka. Det gäller att tänka och planera och framförallt be om Guds vägledning att han visar vad dessa ungdomar mest behöver. Idag har vi återigen haft en minnesstund för en ung tjej. Vi mötte många förtvivlade kompisar och klasskamrater- många vilsna ungdomar som kämpar med sitt eget liv. Jag hoppas att vi på något sätt kan visa på det kristna hoppet, sök kristen gemenskap och döva inte din oro och ångest med droger. Tro inte att du är ensam med din kamp, våga söka upp och prata med vuxna som finns i din omgivning på något sätt. Ofta känner man sig själv väldigt otillräcklig, tack och lov är Gud så mycket större än vi någonsin kan ana. Den här veckan har vi pratat om Den Helige Anden i barngrupperna, för att illustrera hur Anden verkar så fick barnen blåsa såpbubblor - här demonstrerar min kollega Josh - "Andens kraft"
Lika som vinden blåser hur den vill och bubblorna far hur som helst, likadant är det med Guds Ande. Vi kan inte ana hur den verkar och veta vilka vägar den tar. Helgen blir också rätt intensiv, men rolig hoppas jag. I morgon har vi sista övningen på Hendels Messias - och på söndagkväll kl.18.00 är det konsert i Nederluleå kyrka - gratis inträde- Välkomna!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela