livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Rastplatser

Publicerad 2015-05-27 21:44:35 i Allmänt,

I över 30 år har vi rest mellan Luleå och Jakobstad, den sträckan är ganska exakt 50 mil. Under årens lopp har vi hunnit stanna vid de flesta rastplatser som finns längs vägen. Olika behov har krävt stopp här och där. Såklart har vi hittat våra favoritrastplatser -det är ungefär halvvägs mellan start och mål, vid Haukipudas eller Haarakangas. Man kör ordentligt av från vägen, det finns bord och bänkar, i bästa fall en fungerande toalett, handfat med varmvatten. Alltid är kaffetermosen och smörgåsarna med - många gånger har vi suttit i gassande solsken och njutit, men även i snålblåst och duggregn. Vi har behövt pausen, fått röra på oss lite, fikat och med förnyade krafter har vi fortsatt resan. En rastplats för kroppen! Förra veckan gjorde vi återigen den resan och stannade vid vår vanliga rastplats för att dricka kaffe, fika och rasta hunden - sen fortsatte vi till stugan, som också är en typ av rastplats.
När vi kommer till stugan upplever jag en sån kravlöshet. Huset är gammalt, tapeterna slitna, färgen lite avskavd på fönster och dörrar, där kylskåpet står sluttar golvet betänkligt, men huset andas ändå lugn och ro. Det är mysigt. Dessutom blev vi mottagna av våra ungdomar, Gustav hade grillen varm och bjöd oss på nygrillad korv, mums. Vi har vårt sovrum på vinden och jag vet inte hur många gånger det blev en liten tupplur. Jag skulle bara lägga mig och läsa en liten stund, eller lösa ett korsord - hoppsan - helt plöstsligt hade en timme gått. Jag uppskattar så mycket att mina syskon och en del vänner tittar in då och då, bara kliver på och så delar man livet och en kopp kaffe! En rastplats för själen! På lördagkväll besökte vi stormötet i Bosund! Om du undrar vad ett stormöte är kan du läsa mitt inlägg från förra sommaren om Stormöte i Arcushallen. När vi kom in i bönhuset en kvart innan kvällsmötet började, såg det proppfullt ut och vi trodde inte vi skulle få sittplats. Men på ett förunderligt sätt så rymdes många till in. Folk makade ihop sig, det fanns en ledig stol här och en där, inte många av dom som ville komma in behövde stå. Predikan var från Romarbrevet 6, om jag inte minns alldeles fel. Egentligen kommer jag inte ihåg jättemycket av själva predikan, däremot satt jag och tänkte att den stämde ganska väl överens med altartavlan som finns i bönhuset - där Jesus stillar stormen.
Hur det än känns för oss och hur mycket det än stormar, så finns Jesus med oss där i båten. Visst, ibland kan det kännas som han sover, men han finns där. Med så många i ett bönhus blir psalmsången mäktig och än en gång fick jag lyftas av kraften i dom psalmerna och sångerna som sjungs tillsammans av tro! Även om jag inte kände så många i salen, kände jag en stark gemenskap. En Andens rastplats! För att må bra tror jag att vi med jämna mellanrum behöver alla tre typerna av rastplats, vila och rast för kropp, själ och ande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela