livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Fiskeresa

Publicerad 2015-11-07 18:49:28 i Allmänt,

Jag befinner mig i Saltströmmen utanför Bodö på fiskeresa med min man och två av våra söner. Vi har pratat om det under sensommaren och hösten men haft svårt att bestämma oss. Men så plötsligt en söndag kände vi, varför bara prata, nu bokar vi en stuga. Sagt och gjort, fram med datorn och fort var det gjort!!!
 
Vi kom igår mitt på dagen och hade sett fram emot att installera oss i stugan, äta en varm lunch, byta kläder och gå ner till fjorden och fiska. 
Så blev det inte, vår stuga som vi bokat, var upptagen fram till 14.30 och alla andra stugor var bebodda av asylsökande. 
 
Jaha - vad gör vi nu då? Vi satte oss i bilen, tog fram våra medhavda smörgåsar som fanns kvar, och pizzabullar (som var frysta fortfarande för de hade legat i takboxen), till det ljummet kaffe ur termosen. Det smakade ändå rätt gott och alla blev mätta. 
Vi körde till en parkering nära fjorden, letade fram våra varma underställ, fleecetröjor, jackor och friluftsbyxor och i snålblåsten utanför bilen bytte vi om och gjorde oss klara för att fiska! 
INGEN beklagade sig med minsta ord eller suck - en eloge till oss alla. Men visst njöt vi sen vid 16-tiden när vi fick komma in i vår mysiga campingstuga.
Kanske påverkades vi undermedvetet av att veta att människor efter månader på flykt hade fått sin fristad på området - vad spelar då några timmar utan stuga för roll!! 
 
Trevligt och vilsamt har vi det och en del fisk har det blivit. Jag fiskar inte men håller dom sällskap på stranden eller går långpromenader med Jack.
 
Det blir mörkt rätt tidigt så lite stugliv hinner vi också med, läser böcker, löser korsord, lyssnar på musik och umgås. 
 
Att åka på en fiskeresa är nästan som att åka på retreat - stillhet och ro, njuta av Guds fantastiska natur, inga krav, bara vara!! Tacksam!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela