livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Fiskeresa

Publicerad 2015-11-07 18:49:28 i Allmänt,

Jag befinner mig i Saltströmmen utanför Bodö på fiskeresa med min man och två av våra söner. Vi har pratat om det under sensommaren och hösten men haft svårt att bestämma oss. Men så plötsligt en söndag kände vi, varför bara prata, nu bokar vi en stuga. Sagt och gjort, fram med datorn och fort var det gjort!!!
 
Vi kom igår mitt på dagen och hade sett fram emot att installera oss i stugan, äta en varm lunch, byta kläder och gå ner till fjorden och fiska. 
Så blev det inte, vår stuga som vi bokat, var upptagen fram till 14.30 och alla andra stugor var bebodda av asylsökande. 
 
Jaha - vad gör vi nu då? Vi satte oss i bilen, tog fram våra medhavda smörgåsar som fanns kvar, och pizzabullar (som var frysta fortfarande för de hade legat i takboxen), till det ljummet kaffe ur termosen. Det smakade ändå rätt gott och alla blev mätta. 
Vi körde till en parkering nära fjorden, letade fram våra varma underställ, fleecetröjor, jackor och friluftsbyxor och i snålblåsten utanför bilen bytte vi om och gjorde oss klara för att fiska! 
INGEN beklagade sig med minsta ord eller suck - en eloge till oss alla. Men visst njöt vi sen vid 16-tiden när vi fick komma in i vår mysiga campingstuga.
Kanske påverkades vi undermedvetet av att veta att människor efter månader på flykt hade fått sin fristad på området - vad spelar då några timmar utan stuga för roll!! 
 
Trevligt och vilsamt har vi det och en del fisk har det blivit. Jag fiskar inte men håller dom sällskap på stranden eller går långpromenader med Jack.
 
Det blir mörkt rätt tidigt så lite stugliv hinner vi också med, läser böcker, löser korsord, lyssnar på musik och umgås. 
 
Att åka på en fiskeresa är nästan som att åka på retreat - stillhet och ro, njuta av Guds fantastiska natur, inga krav, bara vara!! Tacksam!!

Kommentarer

Postat av: Gun Enqvist

Publicerad 2015-11-07 19:08:21

Fint att ni kommit er iväg. När du skriver om resa får det mig att tänka på en resa till norra Sverige för mycket länge sen. Jag reste med kusinerna Gitta och Karin, kanske någon annan också. Vi hälsade på Anne och Rolf i Gällivare. (kanske det var). Sen kommer jag ihåg att en del av resan gjorde vi tillsammans med dig. Du hade din kärlek långt borta i Sverige och jag kommer ihåg hur jag tyckte att du var duktig som klarade dig så bra fast det var långt mörkt och för mig ett helt obekant ställe. Trevlig resa hade vi till Annes. :)

Svar: Ja - det blev en hel del resande de två åren innan vi gifte oss
😊
Sonja

Postat av: Gun

Publicerad 2015-11-07 21:27:45

:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela