livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Vad händer?

Publicerad 2015-10-24 22:59:35 i Allmänt,

Nästan en hel månad har gått sen förra inlägget - vad händer? Jag  har tankar och reflektioner som jag tänkt skriva om men det blir tvärstopp någonstans mellan hjärna, hjärta och fingrarna på tangenterna. 
 
Händelserika veckor har det varit, trevliga middagsgäster, mycket familjetid, barn med respektive på besök. Gulliga gravidmagar och mycket prat om barnvagnar och babygrejer. 
 
Umgänge med goda vänner, bibelsamtal och bön, fördjupas och förundras, fråga och inte alltid hitta svaret.
Dagar med oro och mycket funderingar som övergår i lugn och tacksamhet.
 
Många kontakter på jobbet, skolbesök, planeringar och konfirmandträffar. Möten med en människa som i sin förtvivlan berättar om allt dumt den gjort och ångrar. Få berätta evangeliet om att börja på nytt genom förlåtelsen i Jesus. Vilket jobb jag har!!
 
Möten med flyktingar på stationen. Få se barnens glädje över några kritor och ett ritblock och en tacksam blick från en trött förälder.  Få ge en mugg värmande soppa till en frusen man. Hur vägleddes jag till dom uppgifterna? Vad händer? 
 
Mycket i mitt liv bara händer, tror jag, men i efterhand så kan jag oftast se att det fanns en tanke redan från början. En plan som jag inte förstod, men jag leddes fram steg för steg och en tillbakablick ger mig en aha-upplevelse. 
 
Det var några tankar kvällen när vi ställer tillbaka klockan. Jag hoppas att det börjar fungera mellan hjärna, hjärta och fingrarna på tangenterna så att jag kan uppdatera lite oftare. 
Men allt är av nåd- så vi får se vad som händer :)?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela