livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Minisemester och mycket kvinnor

Publicerad 2015-09-14 20:58:14 i Allmänt,

Jag och Ulf har haft en minisemester i vår stuga. Vi åkte ner på onsdag och började med att elda bastun och bada i det iskalla vattnet. Men det var ändå så underbart skönt!!
Hela torsdagen ägnade vi åt att städa och röja i stugan. Elin satt i kökssoffan med sin stickning och underhöll oss med trevligt pratande. Och vi plockade och sorterade, satte oss ner med en kaffe, hämtade en pizza och jobbade på lite igen. Och tro det eller ej, men det var en fantastiskt skön och trevlig dag. 
Även den dagen avslutades med bastu och ett iskallt dopp i ån.
 
På fredag hade jag ett intressant möte med några kvinnor om ett skrivprojekt. Intressant och givande att träffa likasinnade och prata skrivande - vi får se vart det leder......
 
Kvällen fortsatte med en tjejkusinträff även moster och morbrors fruar inbegripna, 25 stycken totalt. Knytkalas i kusin Agnetas stuga.
Mycket god mat och fantastiskt mycket surr och skratt. Vi kom ihåg gamla minnen om varandras föräldrar, vi pratade livet nu, vi sjöng och pratade lite till. Så oerhört rik jag är, en minnesvärd kväll.  
 
Helgen fortsatte med mat och trevligt umgänge hos Elins svärföräldrar, syskon som tittade in i stugan -och vi hann med att som hastigast träffa grabbarnas svärföräldrar i Bosund. 
 
I mitt huvud snurrar några rader från Höstvisan som vi sjöng på fredagkväll
:jag märkte aldrig förut att mörkret är så stort, går och tänker på allt det där man borde.
Det finns så mycket saker jag skulle sagt och gjort och det är så väldigt lite jag gjorde. 
Skynda dig älskade, skynda att älska......
 
Just den här helgen känner jag mig väldigt nöjd med vad vi gjort och vilka vi hunnit träffa, men annars i livet lever jag ofta med känslan att jag borde!!
Jag borde göra det och det, jag borde hälsa på dom, jag borde bjuda dom på middag, jag borde träna mer, jag borde läsa Bibeln mer, jag borde, borde.......
Kan man leva så att man inte har dessa borden över sig? Eller hör det till ofullkomligheten av att vara människa? Eller behöver vi dessa borden för att växa som människor? Är det även därför vi behöver en fullkomlig Jesus? Det vet jag ju förresten att Jesus behöver vi i allt, men kan man leva utan att känna dessa borden mellan varven?? 
Jag har inget enkelt svar - har du??
 

Kommentarer

Postat av: kajsa

Publicerad 2015-09-15 05:02:45

Sonja
Ett sätt att övervinna i alla fall ett av de där jobbiga "jag borde" och då tänker jag på bibelläsningen är att bestämma sig för en plats och en tid för den.
Det kan vara fem minuter vid skrivbordet på jobbet en tid du vet att du är rätt ostörd. För mig har pendlingen med tåget blivit en sådan stund.
Jag vet att den tiden är Guds tid. Jag har en bibelapp på mobilen.
Jag ser så fram emot att läsa det ni planerar att skriva. Hoppas så att det är samma ton i er bok som i din blogg. tro och vardag.

Svar: Tack för tipset Kajsa, ska försöka!! Kram på dig!
Sonja

Postat av: Maria

Publicerad 2015-09-15 12:10:49

Så roligt att ni fick en fin fortsättning på fredagskvällen som började i en så trevlig stämning vid Missionsmagasinet!

Känner mig så tacksam över mina medsystrar.

Svar: Jamen visst :) känner detsamma - tacksamhet!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela