livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Sabbatsmorgon stilla.....

Publicerad 2015-09-27 10:41:16 i Allmänt,

Idag vaknade jag tidigt trots att det är söndag och vilodag. Onödigt att ligga kvar i sängen om jag ändå inte kan sova, så jag drack en kopp kaffe, klädde mig för långpromenad, kopplade hunden och gick iväg ut i den  vackra höstmorgonen.
 
En riktig höstmorgon, hög och klar luft, solen skiner och de gulröda löven dalar sakta ner från träden. Hela byn sover, känns det som i alla fall. Den kända psalmen kommer till mig: Sabbatsmorgon stilla, gryr i Herrens namn.....
 
Veckan som gått har varit intensiv men rolig. Förra söndagen flög jag ner till Göteborg och sen bil vidare till Lundsbrunn där jag under tre dagar gick en kurs - Bibeläventyret - Nya testamentet. Det är en metod att på ett pedagogiskt sätt berätta om Nya testamentet för skolbarn. 
 
Vi fick fördjupa oss i olika bibeltexter och lära oss metoder att hålla barnen intresserade av det vi berättar. Mycket inspirerande dagar, jag tror jag kommer att ha stor nytta av det i mitt samarbete med olika skolor. 
 
En av kvällarna hade jag svårt att somna, hjärnan gick på högvarv av allt jag lärt mig under dagen. Jag bläddrade i mobilen och tänkte att jag lyssnar på en predikan så  jag går ner i varv och kan somna. 
Jag minns inte så mycket vad talet handlade om förutom några strofer. Flygplan lyfter i motvind. När vi drabbas av motgångar och svårigheter är det ofta som med flygplanen, vi lyfts närmare Gud. 
 
Hmm, tänkvärt - behöver vi motgångar och prövningar ibland för att inte glömma bort att vårt liv är i Guds hand....
 
Lördagen blev en dag när vi "jobbade i vårt anletes svett".  Vi har äntligen alla fyllnadsmassor på plats och gräsmattejorden utskottad så nu försöker vi få underlaget jämt och fint för att så gräsfröna innan snön kommer! Skönt att jobba med kroppen och se resultat direkt- än är det inte färdigt men snaaaart! 
Nästa vår hoppas vi att det ska spira en grön gräsmatta ......
Och nu sitter jag här,  knapprar på tangenterna och njuter av att bara vara denna vackra sabbatsmorgon som nästa övergått i en vacker sabbatsdag! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela