livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Tillsammans är vi starka

Publicerad 2015-09-17 22:28:20 i Allmänt,

En intensiv vecka är snart tillända, en vecka som innehållit så mycket av hur livet kan se ut för olika människor.
På jobbet har grupperna kommit igång, vissa väldigt välbesökta och andra lite tröga i starten. Jag gladde mig över att så många av de ungdomar som konfirmerades i somras kom på vår första ungdomskväll, det finns en längtan efter något mer
 
Jag har fått vara med och möta en del av de flyktingar som  passerar vår stad just nu. Ge en mugg med varmt te, en smörgås eller en frukt, blöjor till de barn som bärs på trötta föräldrars armar. Det går inte att värja sig, jag blir berörd!  Allt de äger bär de i en liten ryggsäck och vad månne de bär i sitt inre?!
När jag sitter i mitt ombonade hem fylls mitt hjärta av bön för alla dessa människor, måtte de få möta kärlek och förståelse och få möjlighet att skapa sig ett liv i trygghet.
På vår församlings hemsida finns alltid dagens bibelord, jag vet inte om det slumpmässigt väljs eller hur det går till, men igår när jag  slog på datorn kunde jag läsa från 3 Mos 19:33 Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er ska ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv, ni var ju själva invandrare i Egypten. Jag är Herren, er Gud.
Inget är nytt under solen men vi har alla ansvar för varandra, och det gamla, nötta ordstävet stämmer så otroligt väl. Ingen kan göra allt men alla kan göra nåt.
Ett annat bibelord har också dykt upp i mina tankar under veckan, det är Jesus som säger: Allt vad ni har gjort mot en av dessa mina minsta, det har ni gjort mot mig
Någon kan ge te och en varm blick, någon kan ge kläder, någon kan sticka en varm mössa, någon kan tolka en annan ge en slant. Tillsammans är vi starka!!
 
Samtidigt fylls jag också av stor tacksamhet över allt som Gud har välsignat mig med. Ett hem, en familj, släktingar och vänner, trygghet och jobb, församlingsgemenskap. Ja, listan kan göras hur lång som helst...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela