livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Allt har sin tid

Publicerad 2016-08-07 19:30:45 i Allmänt,

Det har varit en ovanlig sommar för vår familj - INGEN har bott i stugan förrän nu i augusti när vi kom ner. Det vanliga de senaste 20 åren har varit att när skolan slutar har antingen hela familjen, en eller flera av våra barn åkt till stugan för att sommarjobba här i trakten.
Första åren jobbade såklart ingen men jag hade en uppehållstjänst och var ledig hela sommaren. Så fort examensdagen var avklarad packades bilen och det bar iväg. 
 
Så har det inte varit denna sommar - barnen har sina egna liv, två i Luleå och två just nu, här i Österbotten och stugan har stått tom till största delen. 
 
Gång på gång har vi sagt åt varandra att det känns konstigt, som att vi väntar att någon ska komma hem. Lite vemodigt känns det också. Samtidigt är det gott att livet har sin gång, att alla hittar sin plats i livet.
 
Det är inte så att vi vantrivs att vara tvåens, mera ett konstaterande att livet växlar! Och fortfarande trillar ju barnen med sina familjer in här titt som tätt! Sen får vi ser hur vårt stugliv  ser ut nästa sommar! 
 
Igår hade vi en underbar eftermiddag och kväll på Mässkär i syster Carins och Mikaels stuga. Fint väder, god mat, trevlig gemenskap, bastubad och dopp i havet. Munnarna gick i ett, många glada skratt och gamla minnen blir det. 
 
Idag gick jag och Ulf en bit av den vandringsled som de har ställt iordning här i byn. Jag njuter av skogsvandring, stigen som slingrar sig framåt, man vet inte riktigt hur den går men framåt går det. Tystnaden men ändå skogens surr av fåglar och allehanda djur. Och sen doften - det doftar alltid på ett speciellt sätt i skogen. Jag tror att det är just doften som gör att jag fascineras och förs tillbaka sisådär 50 år i tiden, när jag fick följa med pappa till skogen och hugga.....
 
Jag gillar övervuxna stenar, jag får lite samma känsla som när jag går in i en gammal kyrka - tänk om den kunde berätta allt den har varit med om genom århundraden...
 
När vi kom hem blev det ett snabbt dopp i ån och sen till bönhuset på gudstjänst! En stor gudstjänstlokal, rätt välfylld och väldigt ung medelålder. Jag känner igen många,  det är gamla vänner och många släktingar. Men sen är det en uppväxande generation som jag inte alls har koll på. Hos vissa kan jag ana släktdragen, men annars är det bara att konstatera att det är över 30 år sen jag flyttade...
Dock fylls jag fortfarande av en varm känsla av gemenskap, vi delar en historia, vi delar en tro, vi är en skara som är på väg mot samma mål.
Efteråt stannade många till hälsade och pratade, vi delade livet en stund. 
 
Jag fylls återigen av tacksamhet

Kommentarer

Postat av: Britta Larsson

Publicerad 2016-08-07 21:29:02

Välkommen till byn!

Svar: Tack Britta- vi stortrivs !!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela