livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Oskrivna blad

Publicerad 2016-08-05 19:52:18 i Allmänt,

För ett par veckor sen hade vi en lång räcka med oskrivna blad framför oss. SEMESTER! Och ingenting inplanerat! 
En ny upplevelse för oss och jag tror även för våra närmaste. 
En helt blank kalender och låta dagarna fyllas med det som känns bra för dagen. 
 
Kanske jag inte är helt sanningsenlig när jag tänker efter! Vi hade en förlängning av altanen på gång och lite jobb runt huset vi tänkt göra. Men ingen tidsplan - absolut inte.
 
Och de två veckorna har varit precis så sköna som jag tänkte mig. Fyllts med lite småjobb, promenader, cykelturer, altanhäng, bokläsning, umgänge med familj och vänner.
 
En av morgonpromenaderna blev lite speciell. Jag hade tänkt gå min runda,  och knallade iväg efter grusvägen som går förbi vårt hus en när jag passerat ängarna och skulle svänga in på stigen genom skogen så står det här i vår väg
En häst som hade tagit sig ut ur hagen. I ärlighetens namn så är jag inte rädd för hästar, jag har ägt en själv. MEN vår hund gillar inte hästar, han brukar tokskälla åt dom, och jag ser scenariot framför mig - en skällande hund och en sparkande häst. Så nej tack, jag fick snällt vända om och gå samma väg tillbaka.
 
Jag tänker på livet, hur vi planerar och funderar hur vi ska ha det eller vad vi ska göra, och det är inte fel. Men helt plötsligt kan det stå en "häst" i vägen och vi får helt vända om och börja på nytt.
Ibland tänker jag att det är Guds vägledning dom hinder som uppstår i vår planering. Ibland inte, men hindren hjälper oss att tänka ett varv till - och JO, lever vi med en bön om vägledning så är ju Gud med i allt. 
 
Just nu sitter jag i gungan på vår altan i stugan och tar in tystnaden och stillheten med denna vackra vy framför mig.
Jag kan höra fågelsång och lite ljud från bilarna som kör längs landsvägen i byn, men annars bara tyst och lugnt! 
Vi har under dagen fått njuta av båda barnbarnen och deras föräldrar - tacksamhet fyller mig! 
 
Och morgondagen är inte längre ett oskrivet blad, då ska vi  syskon med respektive träffas på Mässkär! Eller mest troligt - om det inte står en häst i vägen :)!
 
För egentligen är ju alla dagar oskrivna blad hur mycket vi än planerar - farmor Matildas ord ringer i mina öron  - Mänskan spår men Gud rår

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela