livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Pausen i ekorrhjulet

Publicerad 2016-12-17 22:41:37 i Allmänt,

Så har den gått till ända min 12 veckor långa sjukledighet, som i ett litet nafs. På många sätt blev det som jag tänkte innan och ändå inte.
Alla gardeborober och förråd är inte städade, men jag hade inte städledigt påminner mig min man - jag var sjukskriven. Jag har inte gått jättelånga promenader varje dag, men jag har varit ute varje dag. 
Jag har sovit väldigt mycket mer än jag trodde jag kunde!! Kan man ha en uppdämd trötthet i sin kropp som man inte visste fanns där?? Eller är det ingreppet och rehabiliteringen som tröttat? Kanske en blandning jag får nog aldrig veta.
 
Jag har inte bloggat lika ofta som jag tänkt mig. Men jag har träffat fler vänner än jag vågat hoppas. Många har tittat in eller så har vi träffats i andra sammanhang. 
 
Trots att jag varit sjukskriven för en fysisk åkomma så tror jag att jag mått väldigt bra psykiskt av att få en lång paus från ekorrhjulet.  Jag har njutit av de tysta dagarna hemma, promenaderna i dagsljus, tankarna har fått komma och gå ostört. Jag har lagt mig på soffan när jag varit trött och kokat kaffe när jag varit sugen. 
 
 
Jag tror att vi alla skulle må bra av att pausa livet ibland. Vi behöver ett sabbatsår. Vet ni om att det uttrycket kommer från Bibeln. I 1 Mos. 25 står det om sabbatsåret. Vart sjunde år ska åkarna och odlingarna vila och slavarna ska ges fira. Och människorna får ett sabbatsår med vila från sina ordinarie sysslor. Intressanta tankar - läs gärna det kapitlet.
Synd att friåret togs bort - det har grämt mig så mycket. Jag hade hunnit skicka in ansökan om friår och hade allt klart på jobbet. Så bytte vi regering hösten 2006 och friåret togs bort innan jag hade hunnit få mitt beviljat. 
Jag fick vänta i 10 år ......nu har jag haft det :) 
 
igår sista dagen av min ledighet kände jag mig som en stålkvinna. Jag böjrade med att röja upp i garaget och förrådet. Lastade bilen och körde bort en massa skräp.
Fortsatte städningen genom tvättstugan och in i huset. Svetten rann och jag njöt av att se resultatet med ordning och reda.
 
Det var inte slut där, jag gjorde tre burkar inlagd sill och rullade ca 150 köttbullar. Förutom det hann jag vara och handla lite och så gjorde vi ett besök hos svärmor. Såklart hann jag vara ut med hunden också ett par svängar.
 
Kändes som en bra dag och jag var väldigt nöjd igår kväll, somnade vid 23-tiden och trodde inte mina ögon när jag vaknade i morse och klockan visade 10.09.  Det händer inte ofta, men skönt var det. 
Den här dagen har förgyllts av syster med man och dotter och en annan vän som tittade in helt apropå. Jag visste inte förrän i morse att de var i Luleå. 

Det enkla är ibland så svårt

Publicerad 2016-12-08 15:47:58 i Allmänt,

Jag är inne på min elfte vecka av sjukskrivningen, drygt en vecka återstår. Under tio av dom veckorna har jag haft enkla övningar givna av sjukgymnasten som jag ska göra här hemma. 
Jag brukar vara stolt över att jag är duktig på att göra som sjukgymnasten säger för jag vet att det är jag själv som måste jobba för att min kropp ska börja må bättre.
Men dessa enkla övningar som tar 3-5 minuter, tror ni jag har gjort dem varje dag? Icke sa Nicke, positivt räknat kanske jag gjort dom varannan dag. Jag tror inte jag är ensam om den här upplevelsen.
 
Jag har så många gånger tänkt på berättelsen om Naaman och tjänsteflickan i Bibeln. Fllickan som hade blivit bortförd från Israels land och var i tjänst hos Naaman och hans fru. Naaman som var rik och mäktig led dock av spetälska, flickan berättar för sin herre att i hennes land finns en profet Elisa som med Guds hjälp kan göra människor friska.
Naaman packar genast och reser med sina tjänare till Israel för att träffa profeten Elisa. Han skickar en tjänare att knacka på hos Elisa och Elisa skickar bud, hälsa din husbonde att han ska doppa sig sju gånger i floden Jordan.
 
Naaman blir rasande när han får höra detta, skulle denna flod vara så mycket bättre än floderna i mitt land! Han hade tänkt sig att Elisa skulle komma ut och lägga sina händer på honom och hela honom.  När det inte gick som hand hade tänkt sig ville han resa tillbaka, men en av hans tjänare frågade honom - om Elisa skulle ha bett dig göra något svårt, skulle du ha gjort det då? 
 
Denna fråga fick Naaman att tänka efter och han gick till floden Jordan och doppade sig sju gånger. Och se efter det sjunde doppet var hans hud frisk och lent som ett barns. 
 
Varför ska det vara så svårt att göra det enkla?? Och varför har vi så ofta liksom beställningar till Gud i våra böner. Det här och det här vill jag ha hjälp med på det här sättet, istället för att lämna över allt till Gud i bön och förlita oss på att han vet vad som är bäst för oss.
 
Kan det också vara så att Gud vill att vi ska utföra enkla handlingar för varandra, bry oss om, ringa eller skicka ett sms, hälsa på någon eller kanske hjälpa med något praktiskt. Det är de små vardagliga handlingarna vi gör mot varandra som bygger våra liv. 
 
Jag njuter fortfarande av de vackra adventsdagarna hemmavid och frysen har nog aldrig varit så välfylld 3 veckor för jul. Samtidigt kommer rastlösheten ibland smygande och jag längtar till jobbet.
Förövrigt har jag från och med denna vecka också fått börja träna på gymmet så nu är sjukgymnastiken "på riktigt" :)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela