livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Det enkla är ibland så svårt

Publicerad 2016-12-08 15:47:58 i Allmänt,

Jag är inne på min elfte vecka av sjukskrivningen, drygt en vecka återstår. Under tio av dom veckorna har jag haft enkla övningar givna av sjukgymnasten som jag ska göra här hemma. 
Jag brukar vara stolt över att jag är duktig på att göra som sjukgymnasten säger för jag vet att det är jag själv som måste jobba för att min kropp ska börja må bättre.
Men dessa enkla övningar som tar 3-5 minuter, tror ni jag har gjort dem varje dag? Icke sa Nicke, positivt räknat kanske jag gjort dom varannan dag. Jag tror inte jag är ensam om den här upplevelsen.
 
Jag har så många gånger tänkt på berättelsen om Naaman och tjänsteflickan i Bibeln. Fllickan som hade blivit bortförd från Israels land och var i tjänst hos Naaman och hans fru. Naaman som var rik och mäktig led dock av spetälska, flickan berättar för sin herre att i hennes land finns en profet Elisa som med Guds hjälp kan göra människor friska.
Naaman packar genast och reser med sina tjänare till Israel för att träffa profeten Elisa. Han skickar en tjänare att knacka på hos Elisa och Elisa skickar bud, hälsa din husbonde att han ska doppa sig sju gånger i floden Jordan.
 
Naaman blir rasande när han får höra detta, skulle denna flod vara så mycket bättre än floderna i mitt land! Han hade tänkt sig att Elisa skulle komma ut och lägga sina händer på honom och hela honom.  När det inte gick som hand hade tänkt sig ville han resa tillbaka, men en av hans tjänare frågade honom - om Elisa skulle ha bett dig göra något svårt, skulle du ha gjort det då? 
 
Denna fråga fick Naaman att tänka efter och han gick till floden Jordan och doppade sig sju gånger. Och se efter det sjunde doppet var hans hud frisk och lent som ett barns. 
 
Varför ska det vara så svårt att göra det enkla?? Och varför har vi så ofta liksom beställningar till Gud i våra böner. Det här och det här vill jag ha hjälp med på det här sättet, istället för att lämna över allt till Gud i bön och förlita oss på att han vet vad som är bäst för oss.
 
Kan det också vara så att Gud vill att vi ska utföra enkla handlingar för varandra, bry oss om, ringa eller skicka ett sms, hälsa på någon eller kanske hjälpa med något praktiskt. Det är de små vardagliga handlingarna vi gör mot varandra som bygger våra liv. 
 
Jag njuter fortfarande av de vackra adventsdagarna hemmavid och frysen har nog aldrig varit så välfylld 3 veckor för jul. Samtidigt kommer rastlösheten ibland smygande och jag längtar till jobbet.
Förövrigt har jag från och med denna vecka också fått börja träna på gymmet så nu är sjukgymnastiken "på riktigt" :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela