livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Pausen i ekorrhjulet

Publicerad 2016-12-17 22:41:37 i Allmänt,

Så har den gått till ända min 12 veckor långa sjukledighet, som i ett litet nafs. På många sätt blev det som jag tänkte innan och ändå inte.
Alla gardeborober och förråd är inte städade, men jag hade inte städledigt påminner mig min man - jag var sjukskriven. Jag har inte gått jättelånga promenader varje dag, men jag har varit ute varje dag. 
Jag har sovit väldigt mycket mer än jag trodde jag kunde!! Kan man ha en uppdämd trötthet i sin kropp som man inte visste fanns där?? Eller är det ingreppet och rehabiliteringen som tröttat? Kanske en blandning jag får nog aldrig veta.
 
Jag har inte bloggat lika ofta som jag tänkt mig. Men jag har träffat fler vänner än jag vågat hoppas. Många har tittat in eller så har vi träffats i andra sammanhang. 
 
Trots att jag varit sjukskriven för en fysisk åkomma så tror jag att jag mått väldigt bra psykiskt av att få en lång paus från ekorrhjulet.  Jag har njutit av de tysta dagarna hemma, promenaderna i dagsljus, tankarna har fått komma och gå ostört. Jag har lagt mig på soffan när jag varit trött och kokat kaffe när jag varit sugen. 
 
 
Jag tror att vi alla skulle må bra av att pausa livet ibland. Vi behöver ett sabbatsår. Vet ni om att det uttrycket kommer från Bibeln. I 1 Mos. 25 står det om sabbatsåret. Vart sjunde år ska åkarna och odlingarna vila och slavarna ska ges fira. Och människorna får ett sabbatsår med vila från sina ordinarie sysslor. Intressanta tankar - läs gärna det kapitlet.
Synd att friåret togs bort - det har grämt mig så mycket. Jag hade hunnit skicka in ansökan om friår och hade allt klart på jobbet. Så bytte vi regering hösten 2006 och friåret togs bort innan jag hade hunnit få mitt beviljat. 
Jag fick vänta i 10 år ......nu har jag haft det :) 
 
igår sista dagen av min ledighet kände jag mig som en stålkvinna. Jag böjrade med att röja upp i garaget och förrådet. Lastade bilen och körde bort en massa skräp.
Fortsatte städningen genom tvättstugan och in i huset. Svetten rann och jag njöt av att se resultatet med ordning och reda.
 
Det var inte slut där, jag gjorde tre burkar inlagd sill och rullade ca 150 köttbullar. Förutom det hann jag vara och handla lite och så gjorde vi ett besök hos svärmor. Såklart hann jag vara ut med hunden också ett par svängar.
 
Kändes som en bra dag och jag var väldigt nöjd igår kväll, somnade vid 23-tiden och trodde inte mina ögon när jag vaknade i morse och klockan visade 10.09.  Det händer inte ofta, men skönt var det. 
Den här dagen har förgyllts av syster med man och dotter och en annan vän som tittade in helt apropå. Jag visste inte förrän i morse att de var i Luleå. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela