livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Tillbakablick och framåt

Publicerad 2016-01-05 23:19:00 i Allmänt,

Så är det 2016, helt plötsligt och dagarna har faktistkt redan blivit liiite längre och ljusare. En liten tillbakablick på 2015. Det var ett bra år, vardagen rullade på och livet var gott kan jag nog säga. Självklart fanns det något orosmoln och sådant man kunde bekymra sig över, men inget som tog över livet helt och hållet. Det är jag tacksam för. 
 
Under hösten så berördes väl allas våra liv av de stora flyktingströmmarna - så också för mig. Jag fick vara en del av den grupp som tog emot flyktingarna på järnvägsstationen, gav dom ett leende och en kopp varm soppa innan de reste vidare. Att få möta så många, se deras utsatthet, trötthet men också deras kämpaglöd och  deras längtan efter ett "vanligt" liv igen förändrade min syn på flyktingar och det är jag glad för. 
Framför allt tanken att det är inte en grupp flyktingar, det är enskilda människor med olika levnadsöden, olika tro, olika längtan och behov.
 
Nu ser jag fram emot 2016 med glad förväntan, många trevligheter är på gång. Två barnbarn hoppas vi snart föds, och andra festligheter kan vi ana vid horisonten. 
 
Just ikväll känner jag mig oerhört tacksam över den gemenskap vi får dela i vår bibel/bönegrupp. Temat för denna träff handlade om stress och "bråttomsjukan". Vad gör det med oss att alltid ha fullteckande almanackor? Vad händer med relationen till Gud, relationer i vår familj, till våra vänner eller andra runtomkring oss? 
 
När vi har för mycket i våra liv, vad stryker vi först? Är det inte ofta gudstjänsten och bönestunderna som ryker? Eller kanske det är umgänget med våra vänner som får utebli. Vi  stryker det som vi egentligen vet är viktigt och ger oss energi - varför???
 
Vi uppmanade oss själva och varandra att fundera över vad som verkligen känns viktigt i livet och vad som är värt att prioritera. 
Vår bön för kvällen fick bli att Gud ska hjälpa oss att prioritera och visa oss på vilket sätt vi kan vara hans redskap. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela