livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Den perfekta ytan

Publicerad 2016-03-17 15:44:30 i Allmänt,

Det här med att skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar, fungerar inte för mig. Jag trodde verkligen det när jag gick med i utmaningen, men icke! Så nu fortsätter jag att skriva när andan faller på.
 
Jag har varit hemma från jobbet ett par dagar för att förkylningen har hunnit ikapp mig. Jag brukar så kaxigt säga att jag aldrig är sjuk, och jag är väldigt sällan sjuk. Men på tisdagkväll var jag tvungen att inse att nu hade takdroppet nått min näsa och kraxandet min strupe. 
 
Gårdagen förflöt mestadels i vågrätt läge, också idag har jag tagit det rätt lugnt. Vissa saker har dock kliat i fingrarna och jag har varit tvungen och gå med dammtrasan lite här och där.
 
På söndag ska vårt hus vara visningshus, inte för att vi ska sälja det men för att Fiskarhedenvillan vill använda det i reklamsyfte. Vi tackade med glädje ja till det för några månader sen. Dels för att vi är väldigt nöjda och glada över vårt hus, men också som en morot för oss själva att lyckas få till det där sista för att allt ska vara i sin ordning.
Gå igenom de sista kartongerna i garaget, ordna upp i förrådet, helst städa alla skåp och lådor också.
 
Dagen närmar sig med stormsteg och ambitionsnivån har sjunkit något. Huvudsaken att det ser snyggt ut på ytan! Bort med alla onödiga prylar, in i garderoberna med dom! Dom dörrarna ska ändå inte öppnas. Fönstren då, vi putsar de värsta fläckarna och är nöjda så. De ska ju inte kolla hur välputsat vi har, men ändå - vårsolen lyser starkt!!
 
Jag kan ju inte låta bli att tänka på oss människor, är det inte ofta så att ytan är så viktig. Huvudsaken att allt ser bra ut, skavankerna i livet slänger vi in i en garderob och stänger dörren. Vi låtsas inte om att vi har dåliga dagar och att oron tär oss ibland. Leende svarar vi att allt är bra när någon frågar hur det är, fast det kan kännas som att livet är rätt tufft.
Jag är medveten om att det kan leda till en väldigt konstig stämning om man svarar något annat än BRA, när någon frågar hur det är. Möjligen kan man sträcka sig till att säga "som vanligt".
Vad händer om jag en jobbig dag tappar masken och säger som det är? Någon blir kanske förskräckt och går sin väg, en annan kanske med varsamhet tar emot min berättelse, berättar även sin historia och jag får en ny vän. 
 
Tacksam är jag över att en alltid ser hur jag har det, ser hur jag mår och ser vad jag bär på. Vår Herres kärlek är starkare än vårsolen och lyser upp de allra dammigaste vråna i mitt inre. Jag behöver inte dölja något, jag kan i trygg förtröstan komma som jag är och lägga fram allt inför honom.  Och jag vet att Jesu förlåtande kärlek röjer bort det svartaste fläckarna och ger tröst i de svåraste stunderna. Jag kan känna mig upprättad, stark och får börja om igen. 
 
Tack och lov finns det också många dagar då jag med öppet leende kan svara MYCKET BRA på frågan hur det är - vårsolen lyser, takdroppet är igång och livet känns gott. Även dessa dagar är det gott att veta att Jesus finns med i mitt liv. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela