livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Eftervärme

Publicerad 2016-03-10 21:32:55 i Allmänt,

Eftevärme, det använder man när man ska grädda någonting i ugnen och det ska vara där länge på svag värme. Jag tror nog uttrycket kommer från den tiden när vi använde oss av vedeldade ugnar. Då hade man först en rejäl brasa för att värma upp ugnen rejält, sen när bröden var gräddade kunde man grädda någonting annat på eftervärmen.

Här håller vi på och värmer upp bakugnen i Poröns bagarstuga.
Men rubriken syftar på en helt annan eftervärme, när man har varit med om något trevligt, något som känns gott och det värmer en flera dagar efteråt.
Förra helgen var en sådan helg, förutom föredrag,kvinnokväll, få umgås med dottern, ha mormors tid, så har systeryster fyllt femtio. Hon passade på att ha sin fest för oss syskon med respektive när vi ändå var i trakten.
En fantastiskt trevlig kväll, mycket prat om det som varit. Vi berättade alla något från barndomen som vi kom ihåg speciellt om festföremålet, så roligt att höra de andras berättelser.
 
Såklart måste vi också dela allt som pågår nu i våra familjer och det är en hel del när det finns 31 syskonbarn!! 
Vilken rikedom och välsignelse att vara många syskon, att hålla sams och ha trevligt tillsammans. Vår äldsta bror fattas oss, men hans familj finns alltid med i våra tankar. 
 
Som en extra trevlig avslutning på helgen blev vi bjudna på lunch till dotterns svärföräldrar innan vi åkte hem på söndag. God mat och trevlig samvaro.
Vägen tur retur är hundra mil, men vi försöker tänka att resan är en del av målet och rätt mycket hinner avhandlas under bilresan. Många idéer har kläckts under alla dessa resor som blivit genom  åren. 
Under veckan som gått har jag med tacksamhet och värme tänkt tillbaka på helgen som var. Jag känner mig rikt välsignad. 
 
Eftervärme kan jag också känna efter en gudstjänst som berört mig - inte alla gudstjänster berör - tyvärr. Men ibland händer det att det spelas på en sträng som dallrar till djupt därinne och det blir en genklang som bär. 
Man vet aldrig när det sker, man kan inte bestämma sig för det, men ibland händer det.  Jag tror det är nåd! Jag tänker att vi får ett sådant möte när vi som bäst behöver det! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela