livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Festernas dag

Publicerad 2016-03-02 21:39:00 i Allmänt,

Från min barndom kommer jag ihåg tant Mona, en ensamstående kvinna med ett fantasktiskt stort hjärta för sina medmänniskor, ja för alla människor som hon mötte. Hon lärde mig att man ska ta tillvara tillfällen att ha fest. Hon firade med stora kalas när hon fyllde jämt. Det finns så många vardagar, så varför inte ta tillfället i akt och fira när man har chansen, sa hon ofta. 
Tant Mona lever fortfarande men nu tillåter hennes hälsa och nedsatta syn inte att ha så många fester. 
 
Jag har ofta kommit ihåg hennes kloka ord och det har nog peppat mig att ordna till fest oftare än det annars skulle ha blivit. Visst är det förenat med lite anstränging att ha fest, men jag har aldrig ångrat mig efteråt. Det är alltid trevligt att träffa sina vänner och släktingar.
 
Ikväll har vi firat vår 22-åring, en förlovning och en examen - otroligt mycket att vara glad, stolt och tacksam över. Vi var inte så många men trevligt hade vi ändå. 
 
Roligt är det också när man vet att man hittat den perfekta presenten. Vår yngsta hade pratat om ett par speciella skor som han ville ha när han tränar crossfit. De var betydligt dyrare än det vi brukar ge i present en "vanlig" födelsedag, men vi gick ihop allihopa och så fick han sina skor. 
Så här lycklig var han när han provade dom. Till saken hör att han varit arbetssökande ett bra tag, så då förstår ni att drömskorna gjorde honom lycklig.
 
Jag tror att vi människor mår bra av att få längta och vänta på att få saker eller vänta på att saker ska hända. Mycket i våra liv är bara en knapptryckning bort, vi googlar, vi beställer, vi skickar sms och får svar direkt, annars är det något som är fel......
 
Att vänta och längta och sedan få det ger en större glädje än om man får allting direkt.......
 
 

Kommentarer

Postat av: Anki

Publicerad 2016-04-20 20:38:06

Vet du vad Sonja, jag tror jag haft förmånen att få vikariera på fritids (Porsön) tillsammans med din son. Kan det vara så? Spännande och trevligt, Anki

Svar: Så är det nog 😊! Han trivs väldigt bra!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela