livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Följa spåret. 3 #blogg100

Publicerad 2016-03-03 21:01:56 i Allmänt,

Yes, jag gjorde det - för första gången den här säsongen sprängde jag milen! Det kändes bra men som ni förstår behövs det en hel del träning till för att fixa 3 milen på Dundret på ett bekvämt sätt. Men nu är jag på gång ....
 
Jag njuter verkligen av skidåkningen även om mina armar skriker plågat mellan varven. Jag gillar att vara i skogen och känna att jag hinner ikapp mina egna tankar.
 
När man åker längdskidor så följer man spåret, ibland går det plant, så kämpar man sig uppför en backe och efter ett tag så får man njuta av en underbar nedförsbacke. Jag ser inte så långt fram hur det går men det är bara att följa spåret så vet jag att jag kommer säkert i mål
 
Tänk om det är med livet som med ett skidspår, det ligger framför mig prydligt uppdraget. Ibland går det plant, vardagen rullar bara på, sen kommer en uppförsbacke och man får kämpa för att orka med livet. Oftast växlar det igen och man kan få njuta av att livet känns gott. Och jag vill tro att livet ligger utstakat framför mig, det finns en plan, även om jag inte ser den. 
När jag åker på Ormberget så korsar spåren varandra här och där, ibland delar sig spåret och går åt olika håll. Så är det också med livet, ibland står vi där vid vägskälen och undrar hur vi ska gå. ibland kvittar det, vi kommer till samma ställe oberoende vilken väg vi väljer. Det är inte alltid lätt att veta. Jag vill ändå tro att vi genom bönen har en inre kompass och lyssnar vi på den rösten hamnar vi oftast rätt om vi ger oss tid att vänta...
I Jeremia 31:9 står det han (Gud) ska leda dem där de går bedjande fram.  Så gick mina tankar där i skogen.
 
Väl hemma blev det bastu, torsdagsmiddag med ärtsoppa och våfflor och sen plockade vi fram våra resväskor och började packa.
 
I morgonbitti styr vi kosan söderut för att tillbringa helgen med vår dotter och dotterdotter medan svärsonen ska kämpa i Vasaloppsspåret! 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela