livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Håll kärleken levande

Publicerad 2016-03-07 20:40:43 i Allmänt,

I fredags hade jag äran att prata på temat "håll kärleken levande" på en kvinnokväll i Jakobstad. Ämnet är ju synnerligen intressant och ingen lär väl bli fullärd. Vi kan alltid dela erfarenheter och lära oss av varandra.
 
Vad är då viktig i en relation för att hålla kärleken levande. Forskningen säger att beslutet är väldigt viktigt - att vi verkligen har bestämt oss för att hålla ihop "tills döden skiljer oss åt" sägs det i vissa vigselformulär.  Det gäller att inte ge upp fast det känns svajigt. 
 
Och svajar gör det ibland, det finns en generell kurva som de flesta känner igen sig i, från förälskelse, romantik, tvåsamhet, till ifrågasättande och krisperioder. Men kom ihåg att kärleken inte behöver ta slut för att det är jobbigt.
 
Prata om det som är jobbigt, försök påminna varandra hur den första underbara tiden var. Den enda du kan ändra på är dig själv - tänk ofta - hur kan jag vara den bästa för min partner!
 
Hur ser er tidstårta ut - fundera över vad som är viktigt i ert liv och hur mycket tid dom olika sakerna ska ta! Hur använder vi alla skärmar, vi är här men inte nu! Kan det vara värt att bestämma att ha skärmfritt nån timme varje kväll, en kväll i veckan eller liknande. 
 
Prioritera tid tillsammans och glöm inte att ha roligt!  Små saker i vardagen har stor betydelse, omsorg, en kram, en smekning i håret när man går förbi! Sluta aldrig säga tack och att ge varandra komplimanger!
 
När konflikter dyker upp, sopa inte under mattan, försök att prata om det som är utan att bli historik! Beskriv hur du känner dig istället för att anklaga... var frikostig med att förlåta! 


 
Allt det här och en hel del till fick vi dela, låter väl lätt som en plätt eller hur?? 
 
Faktum är att mer än 50 % av alla förhållande håller, det är väl en tröst.
Vi firar snart 30 år som gifta och fortfarande kan jag säga att det var den bästa dagen i mitt liv när jag träffade min man. Så kämpa på vänner och vårda din relation, vill man plocka fler rosor så får man plantera fler buskar.
 
Kärlek är det enda som blir mer när man slösar med den! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela