livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Utmaningar

Publicerad 2016-03-01 22:39:31 i Allmänt,

Tack vare min kusin Ingela ska jag delta i en bloggutmaning  #blogg100 . Jag ska publicera ett nytt blogginlägg varje dag i 100 dagar! 
 
Jag lovar inte att varje inlägg innehåller djuplodande tankar och kloka visdomsord, men kanske det kommer ett guldkorn då och då. I övrigt kommer det att handla om vardagen, tro och liv.
 
Den här vintern har gått med rasande fart, kanske tack vare att det har hänt så många trevligheter i vår familj. Eller vad sägs om en förlovning,  en som har tagit sin examen och två alldeles underbara barnbarn, födda med ca 2 veckors mellanrum! Ganska turbulent - och stort! 
 
Vi har också hunnit njuta av en veckas sol och värme mellan förlossningarna!
 
Vi har hållit båda guldklimparna i våra armar. Den ena barnet är döpt och det andra dopet blir om någar veckor. Så ni förstår att det har varit fullt upp för de nya mor-och farföräldrarna. Jag misstänker att bloggen då och då kommer att handla om de nya titlarna! 
 
Nästa utmaning - jag och ett par arbetskamrater har bestämt att åka Dundret runt, 3 eller 4,6 mil, så nu gäller det att nöta spåren på Ormberget. Tillsvidare har jag inte många mil i kroppen, men tittar man på vädret framöver så ser det bra ut för oss skidåkare. Mina armar känns fortfarande som spagetti när jag åker. Min kloke man säger att jag även bör tänka på att träna magmusklerna extra mycket! Mycket träning kommer att stå på schemat framöver! 
 
Jag har fått vara med och starta upp en samtalsgrupp för kvinnor med temat kristen tro. Vi har pratat om kristna förebilder, om bön, delat tankar om varför man är kristen osv osv. En gemenskap som är viktig för mig.
 
Just nu är det sportlov, gårdagen på jobbet var hektisk men otroligt rolig och givande. Vi hade sportlovskul med nästan 100 besökande. Pyssel, fika, lek och sång för olika åldrar och en gemensam lunch för alla.
 
För övrigt kommer veckan på jobbet bli rätt lugn, tror jag. Det vet man riktigt aldrig, för rätt vad det är kommer det in människor I kyrkan som behöver det en eller det andra. Rätt fantastiskt att vår lilla Porsökyrkan ändå får vara som "kyrkan mitt i byn" dit nya människor vågar söka sig allt som oftast. 
En härlig arbetsplats med många utmaningar... 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela