livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Änglar vid våra fönster

Publicerad 2016-11-07 12:08:31 i Allmänt,

Jag är ingen storsamlare av änglar, vi har några stycken och de talar alla sitt olika språk. Två står på en liten hörnhylla, den ena med händerna under hakan  funderande på livets alla krumbukter, den andra på knä i innerlig bön.
 
Två stycken har vi i olika fönster. Den ena står i köksfönstret, ofta med ett ljus brinnande i den hjärtformade ljusstaken bredvid. Såhär ...
Jag tänker att den ängeln och det ljuset symboliserar de böner vi ber just nu här hos oss. Böner för nära och kära, böner för dom som bett om vår förbön, böner för dom som kämpar och kanske inte orkar be själva. Det brinnande ljuset får visa att, även om vi inte orkar be så ser Gud till vårt innersta och vet vad vi behöver.
Den andra ängeln hänger i hallen vid det avlånga fönstret som släpper in så mycket fint ljus.
Såhär ....
Den ängeln kommer från mitt föräldrahem och för mig symboliserar den alla de böner våra föräldrar har bett för oss och våra barn. Tider när det är tufft och vi kanske inte orkar, det är gott att veta att de som gått före oss har bett och de bönerna finns fortfarande, fast bedjarna har flyttat till det himmelska hemmet. Det känns bra att den får hänga där i vårt fönster och liksom vaka över vårt hem.
Det finns en nackdel med det fina fönstret i vår hall, den släpper in ljus, men om det är kväll och mörkt ute och OM dörren mittemot står öppen och lampan därinne är tänd. Då ser det inte alltid så vackert ut, för då ser man rakt in i vår tvättstuga.
Jag vet inte hur det ser ut i andras tvättstugor, det är ju inte så ofta man visar upp dom. Hos oss kan det se ut lite hur som helst. Såklart en tvättkorg med smutstvätt, inte så ofta den svämmar över numera faktiskt, men i alla fall. Sen kan det stå en kasse med tomflaskor som ska pantas, cykelkorgen på väg ut till garaget...strykbräda, skurmopp och såklart all den rena tvätten som antigen hänger på tork eller ligger slängd på tvättmaskinen och torktumlaren och väntar på vidare transport till garderoberna. Såklart försöker vi komma ihåg att släcka lampan och stänga dörren så det ska se fint ut. Och ibland händer det, energin kommer och den stora röjardagen infinner sig och var sak kommer på sin plats, tvättmaskinen går och vi känner oss så nöjda att till och med tvättstugan är välstädad.
 
Hur är det med våra hjärtan, ser de ut som en tvättstuga mellan varven, fyllda av allehanda bråte av olika slag. Det behöver inte nödvändigtvis vara dåliga saker, men oftast är vi överhopade av allehanda uppgifter både viktiga och oviktiga. Och råkar vi ha en lugn stund så kan man ju alltid ta fram sin telefon och surfa lite. Ger vi oss tid till eftertänksamhet och städning av vårt inre. Vågar vi blicka inåt och fundera över vad som är viktigt för oss i livet.
 
Vad händer om vi tänder lampan, om vi låter Guds ljus upplysa oss och se oss själva som vi är, se oss med Guds ögon. Jag tänker att vi skulle bli förvånade på två sätt. Dels se att vi verkligen är i behov av en storstädning i vårt inre, var sak på sin plats och det mesta får gå via tvättmaskinen, tvättmaskinen - det är Jesu försoningsdöd på korset. Vi får börja om förlåtna för Jesu skull.
Samtidigt hoppas jag att vi skulle upptäcka att vi är Guds ögonstenar, skapade av honom. Vi duger som vi är med de kroppar som vi fått och med de gåvor som är oss givna. Låt oss vila i den tacksamheten!
Läs gärna Psaltaren 139 vers 13 och framåt där vers 14 säger: Jag tackar dig för att jag är så underbart skapad, underbara är dina verk, min själ vet det så väl.
 

Kommentarer

Postat av: H

Publicerad 2016-11-07 12:17:58

Det är så vackert med änglar :) Ha en fin dag!

Svar: Visst är det 😊! Detsamma till dig!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela