livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Att äta sig hungrig och svälta sig mätt

Publicerad 2016-11-27 22:06:34 i Allmänt,

Det är första advent! Första ljuset tänds i våra adventsljusstakar och vi pyntar våra hem med stjärnor och ljusslingor av alla de slag. Hos oss har även Jakobstadssymbolerna TRO HOPP och KÄRLEK kommit upp i vårt fönster. 
Det är underbart att vi får lysa upp våra hem lite extra under det mörka vinterhalvåret. Ännu mer fantastiskt är det att vi får fira jul - fira att vår Frälsare Jesus en gång kom till jorden som ett litet barn för att öppna vägen till Guds himmel för dig och mig.
 
En dag som denna så fylls våra kyrkor och gudstjänstlokaler nästan till bredden. Många har fortfarande den traditionen att de vill gå till kyrkan på första advent. En del som jag pratar med tycker att det är så mysigt att få sjunga adventspsalmerna, känna stämningen liksom. Några kan inte riktigt förklara, det bara är så! 
 
Jag vill tro att det står för en längtan som vi kanske inte alltid förstår att har - en längtan efter något större - en längtan efter frid. Och under adventstiden är det okej att bejaka den längtan. Jag vill hoppas och be att många av de kyrkobesökarna som enbart kommer under juletiden, ska beröras och vilja komma oftare. Att de ska hitta vägen till Kristus, vägen till upprättelse och frid genom förlåtelsen i Jesus.
 
Det är förunderligt med gudstjänster, ju oftare man går på gudstjänst, desto bättre känns det. Man känner sig mer och mer hemma och kan få en längtan om det går flera veckor som man inte besöker en gudstjänst. Samma med bibelläsning  eller annan andlig litteratur, hittar jag en god vana att läsa, desto oftare vill jag läsa.
 
Går det alltför länge mellan gångerna som jag lyssnar på en predikan eller öppnar min Bibel, kan jag liksom kallna och tycka att jag klarar mig bra ändå. Men inom mig ekar en tomhet och jag känner att en viktig del av mitt liv fattas mig.
 
Därav rubriken - jag äter mig hungrig och svälter mig mätt.
 
 
Ha en välsignad advent - besök ofta alla fina gudstjänster och julkonserter som finns, och fortsätt med den goda vanan när julen är över. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela