livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Guldkorn och svarta streck i vardagen

Publicerad 2016-11-20 11:49:37 i Allmänt,

Snart har sju veckor gått av min sjukledighet och det börjar nästan bli en vana att vara hemma. Dagarna går sin gilla gång med promenader, fixa lite hemma, vila, äta osv.
 
Jag tänker att det finns så många guldkorn i vardagen, kanske extra tydligt när jag är mest hemma. Jag äger min tid till stor del och kan använda den som jag vill. Vill jag ligga kvar i sängen på morgonen så gör jag det, men känner jag för att gå en långpromenad så kan jag göra det. 
Jag kan koka mig en mugg kaffe, precis när jag vill och ta en tupplur när jag vill
 
Jag har pratat i telefon mer än vanligt, också med vänner som jag inte annars har så tät kontakt med. Skrivit fler sms än vanligt, engagerat mig i saker jag inte annars skulle ha orkat.
Jag har hunnit mysa med barnbarnen när de varit här. Såklart trivts när barnen och andra nära och kära tittar in.
Jag gläder mig åt samtal över en kopp kaffe med vänner som jobbar skift och tar sig tid att komma förbi på sin lediga dag. 
 
Mer tid tillsammans med min man och så tacksam över den massage han bokade åt mig utan att jag visste om det. 
Goda vänner från Finland som hälsar på
 
Dom svarta strecken då.... 
Tröttheten, som ibland är bedövande. Jag trodde jag skulle vara mera aktiv och dona på mer här hemma, men orken finns inte, än ....
Besvärande nässelutslag lite varstans på kroppen. Tack och lov har jag en man som verkligen engagerat sig och jag har tagit både kortison och allergitabletter för att stå ut. Orsaken är svår att veta, kanske något av läkemedlen jag tagit, eller kanske suturtråden. Nu är de tack och lov på tillbakagång.
Domingarna i benen är inte helt borta, men bättre!!
 
Jag inser att listan med guldkorn är betydligt längre än de svarta streckens lista - ytterligare ett guldkorn. 
 
Ännu en sak som har engagerat och glatt mig de senaste veckorna är att boken PÅ VÄG är upptryckt och finns nu till salu i Jakobstad på Missionsmagasinet och hos mig i Luleå. Den kostar 170 kr och intäkterna går till LFF s mission.
PÅ VÄG är en personlig bok med olika typer av texter, dikter och böner om vår gemensamma tro. Den är skriven av 21 kvinnor i olika åldrar och livsskeden. Hitta din favorit bland 69 olika texter. 
Så här står det i förordet..
Välkommen in! Ta av dig skorna, slå dig ner och ta en kaffekopp så kan vi tillsammans reflektera över det mest väsentliga i våra liv - vår tro och vår vandring på väg till vårt hem i himlen. 
 
 Så här ser den ut, det har varit ett fantastiskt roligt arbete att tillsammans med 20 andra kvinnor får jobba fram denna bok. Läsa och ge respons på varandras texter och sen efter lite drygt ett års jobb få hålla den färdiga boken i handen.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-11-20 12:22:05

är fotot från Pörkenäs lägergård?

Svar: Det stämmer nog 😊
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela