livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Jag kan inte sova

Publicerad 2016-11-24 00:46:19 i Allmänt,

Vi gick och lade oss samtidigt jag och min man, vi löste korsord en stund tillsammans. En av de goda kvällsvanorna vi har då och då. Men sen kände jag hur det började krypa i benen och bestämde mig för att bada bastu.
Vi är så lyckligt lottade så vi har en bastukamin som alltid är varm, som en jättetermos. Det är bara att öppna locket och börja hälla vatten på stenarna så har man en ljuvlig bastuvärme. Det har också varit en av mina kvällsvanor, speciellt nu under sjukskrivningen.
 
Jag satte mig i bastun och njöt av ångan och värmen, gick ut en sväng på altan och svalkade mig och in på laven igen. En skön dusch på det och jag kände mig redo för sängen.
 
MIn man hade hunnit somna och jag kröp tyst ner under mitt täcke. Jag blundade och försökte slappna av. Bad min aftonbön och försökte komma ihåg vem jag lovat att be för. Många nära och kära passerar i mina tankar. Även människor som jag inte har så nära relation till, men som jag liksom har fått "på mitt hjärta" och som jag ofta vill lyfta upp i bön inför Gud.
 
Jag tänker på dagen som gått, människor jag mött. Jag känner tacksamhet över kvällens möte. Vår lilla planeringsgrupp för kvinnokvällarna  har träffats för att tänka inför våren. Jag är så glad att Gud har väglett mig till det sammanhanget och visat mig en uppgift där. Jag hoppas och ber att de samtalskvällarna får vara en växtplats för gemenskap och kristen tro för alla som har en sådan längtan. 
Tankarna irrade än hit och än dit och sömnen, ja, den lyste med sin frånvaro.
 
Varför sover jag inte?? Hmm, det blev ett par extra koppar kaffe på eftermiddagen när jag hälsade på dom på jobbet. Eller kan det vara att jag ätit smärtstillande under en rätt lång period och nu slutat med alla piller för att smärtan är nästan helt borta. Eller?? Varför sover jag inte?
Något jag oroar mig för? Nej, inte det heller. Just nu är det rätt lugnt på den fronten..
 
Jag bestämmer mig för att kliva upp, tar med mig stickningen och sätter mig i vårt lilla bibliotek. Där ligger vår nya bok PÅ väg. Jag läser några sidor, tittar på vem som skrivit och jag liksom delar livet med den "skrivarvännen" en stund. Jag blir varm i hjärtat att jag blev tillfrågad och kunde vara med också i det sammanhanget. 
 
Och nu sitter jag här och knaprar på tangenterna fast klockan har passerat midnatt med råge. Men å andra sidan har jag inget jobb som väntar i morgon. Antagligen dricker jag morgonkaffe med min älskling, men sen kan det mycket väl hända att det blir en tupplur när han far iväg till jobbet!  Eller så inte!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela