livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Dagar i slow motion

Publicerad 2016-10-27 13:10:05 i Allmänt,

Det är en rejäl omställning att gå hemma på dagarna, att vakna och varje dag är blank!! Det är först nu jag märker av det på riktigt. De två första veckorna var barn och barnbarn här, förra veckan sov jag fortfarande flera timmar per dag. Men nu börjar jag lite smått känna mig någorlunda normal igen och försöker anpassa mig till den här vardagslunken. 
 
Hur ser en vanlig dag ut just nu?
Jag vaknar, ligger kvar en liten stund i sängen, sen stiger jag upp och kokar kaffe. Kaffet, ja det är viktigt för mig på morgonen - livselixiret!  Medan kaffet kokas öppnar jag ytterdörren för Jack, vår labrador, så han får gå en liten morgonrunda på egen hand.
Oftast dricker vi kaffe på säng tillsammans jag och min man. Den vanan har vi haft i många år, vardag som helg, en lyx som inte kostar något extra men ger så mycket!
 
Smånigom blir det frukost, under frukosten tittar Jack lite bedjande på mig, ska vi inte gå ut och promenera ? 
Snaaart Jack, svarar jag, men känner mig inte stressad av det. Han lägger sig oftast med en suck på golvet och väntar. 
När Ulf åkt iväg till jobbet, så drar jag oftast på mig promenadkläderna och tar en runda med Jack, det känns väldigt bra att få ha honom med på promenaderna igen. Jag kopplar honom i sele och fäster i dragbältet jag har runt höfterna, så även om han rycker till så är risken minimal att operationen ska äventyras.  Ibland tror jag att Jack fattar att han ska vara extra lydig med mig nu :).
Nu är jag faktiskt upp i 30-40 minuters promenader, wauw, något som var självklart för en månad sen är ett tacksamhetsämne idag.
Väl hemma igen, en dusch, bläddra i en tidning, surfa lite, ligga på soffan ett tag och filosofera, människor dyker upp i mina tankar, många ber jag för, skickar ett sms eller slår en signal till någon. 
Jag blir lite frusen och gör upp eld i kaminen, sitter och tittar på elden, njuter när värmen börjar sprida sig.
 
Ibland tittar någon in på en kopp kaffe och lite surr, det är alltid trevligt! 
Jag fixar lite lunch, stickar lite, kanske lägger mig i soffan och tar en tupplur. Ännu har jag inte känt mig sådär effektiv som jag tänkte jag skulle orka vara. Röja i skåp och lådor, gå igenom garderober och rensa, men det kanske kommer......
Jag har inte heller känt mig rastlöst, det förvånar mig, men det kanske också kommer.
 
Så blir det eftermiddag och Ulf kommer hem, och då känns det "som vanligt" igen...........
 
Jag saknar morgonbönerna och kollergorna på jobbet. Ett par gånger har jag tagit mig iväg dit och när jag öppnar dörren, ser ljusen som brinner, elden i kaminen och mina vänner som möter mig med stora kramar, då fylls jag också av tacksamhet och glädje. 
 
En bild från morgonbönerna i Porsökyrkan, vi läser en text tillsammans, reflekterar över den, ibland talar texten för sig själv och det blir inte så mycket funderingar, ibland gör vi riktiga djupdykningar och samtalet blir långt. Vi lägger fram böne- och tacksägelseämnen och den som ansvarar lyfter fram allt inför Gud i bön. Sen blir det fika.
Måndag, tisdag och torsdag kl.8.15 -9.00 är alla välkomna att delta i de morgonbönerna - titta in om du har vägarna förbi. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Birgitta Ryås

Publicerad 2016-10-27 17:38:52

Hoppas och tror att du blir piggare och starkare för varje dag.
Jag saknar också morgonbönerna i Porsökyrkan!
Kram!

Svar: Tack 😊- eller hur, visst gör man! Saknar dig också! Kram
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela