livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Italien - 30-årsresa

Publicerad 2016-09-06 15:53:00 i Allmänt,

Trev veckor på jobbet har gått fort. Rätt intensiva dagar med planering för 40-års jubiléet av Porsökyrkan, tankar inför hösten och utbildningsdagar i Skellefteå. 
 
Hemmavid har vi haft besök av dottern med barnbarn och samtidigt planerat det sista inför får vår 30-åriga bröllopsresa.
 
I detta nu sitter jag på vårt hotellrum i Sirmione vid Gardasjön. Vi har haft några intensiva dagar men har nu ett par "bara vara dagar" framför oss.
 
Vi flög till Pisa och checkade in på ett Bed&Breakfast där - ett enkelt ställe med en härlig atmosfär. När vi satt i trädgården och njöt  av frukosten, tittade jag mig omkring och tänkte att det är inte det fina och flashiga som gör att man trivs. Huset skulle ha mått bra av målarfärg, möblerna i trädgården var olika, blomkrukor med frodiga växter stod lite här och var, men det var något fridfullt över stället. Fåglarna kvittrade och vi bara mådde så gott.
Stället hette B&B Casa Marconi och rekommenderas varmt.
 
Vi packade ihop våra prylar och promenerade iväg till järnvägsstationen! Just det gjorde vi - valde att skippa turen till lutande tornet. Vi har bestämt oss för att vi inte kan och hinner uppleva allt på en resa.
 
Tågresan tog oss genom Italiens böljande vackra landskap till Pischiera nära Gardasjön. Jag satt och tänkte att tågen i Italien är som i Finland, man kan ställa klockan efter dom, men på nästsista sträckan hände det, vi blev en kvart försenade och missade anslutningen till sista destinationen. Det innebar dock enbart en timmes extra väntan.
 
Väl framme i Peschiera kollade vi var hotellet låg. 3,3 km bort, enkelt val att ta en taxi istället för att promenera.
Taxin körde iväg, allt längre bort från civilsationen, vi satt och undrande båda två var vi skulle hamna.
Vi kom till ett fint hotell, fast mitt ut i ingenting!! Hur blev det så här fel?? 
Vi lärde oss att man ska kolla noga på kartan, hur långa avstånden är i verkligheten och inte bara anta att det ser ut som ett par kvarter från sjön. 
 
Så vad gjorde vi? Njöt av en god middag på en pizzeria som trots allt fanns i närheten och bokade om till ett annat hotell väldigt nära Gardasjön dit vi åkte följande dag. 
 
Idag har vi promenerat längs Gardasjön, njutit av vyerna, badat i det ljumma vattnet och mått allmänt bra.
 
Samtalsämnen tar inte slut - Ibland pratar vi om nuet, hur vi tänker framåt, ibland går vi tillbaka i tiden och försöker komma ihåg hur de var våra första gemensamma år, småbarnstiden med sina bekymmer och glädjeämnen. Vi konstaterade dock att vi är tacksamma över att vi inte hade kampen mot skärmar som dagens föräldrar har, varken för egen del eller barnens del.
Jag gruvade mig för tonårstiden och visst var det stormigt ibland och dörrarna kunde smällas igen lite hårt, men vi hittade igen varandra och livet rullade på. 
Jag påminner mig vad en av sönerna sa efter en konflikt, när jag försäkrade honom att jag älskar honom fast jag är arg ibland. Svaret löd tvärsäkert: Jag vet, ni är genetiskt programmerade att älska oss!! 
 
Tänk om vi skulle förstå att det är likadant med vår Gud, han älskar oss alltid oavsett hur det känns för oss.
Det är nog den tro och förtröstan som har burit oss också genom våra trettio år tillsammans och vi hoppas den ska få fortsätta bära oss framöver. 
 
Trots att detta inte är en sol-och badresa så ska vi nu gå ut igen och ta en timme eller två vid hotellets pool :)

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-09-06 17:13:18

Fint Sonja.

Svar: Tack
😊
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela