livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Sirmione och packningen

Publicerad 2016-09-07 21:13:03 i Allmänt,

Vi har nu varit i Sirmione ett par dar, vandrat längs sjön och njutit av den storslagna naturen. Underbart också att bada i det ljumma vattnet! Vi bor innanför murarna i den gamla delen av stan - gränderna är smala och bara viss biltrafik är tillåten.  
Jag kan höra historiens vingslag - här kommer några bilder....
 
 
 Och så en bild på min kära livs - och reskamrat 
 
Även om stället är underbart har jag aldrig varit på något ställe där det har trängts så många turister på samma ytor när det närmar sig middagstid. Det bara kryllar av människor. Jag är glad att vi packar ihop imorgon och drar vidare till Österrike.
 
Så var det det där med att packa ihop! Jag tittar i kappsäcken där mer än hälften av kläderna ligger orörda. Vi skulle resa med lätt packning och hemma kände jag mig ganska nöjd med mina klädval men, men....SÅ mycket onödigt jag har dragit med mig.
När vi kommer hem ska jag skriva en lista på vad jag verkligen använde och spara till nästa liknande resa!! 
En grej som vi nästan alltid har med oss på resor är en minivattenkokare. Helt perfekt att ha på hotellrummet för att koka en kopp kaffe eller te närhelst man blir sugen.  Jag vet jag är lite nörd när det gäller kaffe, men det bjuder jag på! 
 
När jag stod där och packade ihop alla onödiga kläder och prylar vi dragit med oss, funderade jag över livet. 
Visst är det så att vi ibland drar med oss onödigt bagage i vår livsryggsäck. Saker vi oroar oss över, saker vi har svårt att glömma och förlåta, kanske sånt vi gjort mot någon annan, som vi borde reda ut och be om förlåtelse för.
 
Jesus säger att vi får komma med allt till honom - för mitt ok är ljuvligt och min börda är lätt.  Och som det står i Psaltaren 55:22 Kasta din börda på Herren, han skall uppehålla dig!
Varför bära på sånt som vi ändå inte kan göra något åt - ja, jag vet, det är lätt att säga och skriva, men svårare i praktiken.
 
På den här resan övar vi oss att ta en dag i sänder. I morgon vet vi att en taxi tar oss till järnvägsstationen i Desenzano, där ska vi köpa tågbiljetter till Innsbruck, sen har vi lämnat åt morgondagen (i Guds händer) om vi ska stanna kvar där en natt eller hyra bil och köra mot Zell AM See. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela