livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Enkla vardagshandlingar bygger livet

Publicerad 2017-04-09 07:50:00 i Allmänt,

Jag är med i ett par olika grupper för bloggare och vi har nog alla stannat upp en stund. Det blev liksom en liten paus i skrivandet och i livet efter lastbilen på Drottninggatan. Det känns så trivialt att skriva om det enkla vardagslivet. Samtidigt tänker jag att det är precis det vi ska göra. 
För dom som blev nära drabbade blir livet aldrig som vanligt igen, men livet går ändå vidare. Låt oss mera sätta fokus på de små enkla vardagshandlingarna vi kan göra för varandra, låt oss visa idag vad de människor som finns runtom oss betyder för oss, livet är skört. Människor är starka! Jag gläds över att läsa hur folk öppnade sina hem, skjutsade varandra, erbjöd mat och samtal. Vi må vara inåtvända och gå med blicken i gatan, men när det gäller så ställer vi upp för varandra och jag är säker på att de som gjorde det, mår otroligt bra efteråt.
Jag tänker också på orden som Jesus säger: Allt vad ni gör mot en av dessa mina minsta, det har ni gjort mot mig...
 
Vi mår gott av att göra gott för någon annan - så låt oss vidga vyerna och fundera över vad min uppgift kan vara. 
Ingen kan göra allt, men alla kan göra nåt
 
Igår hade vi en dag om påsken för konfirmanderna. vi fördjupade oss i bibeltexter om nattvarden och uppståndelsen. Vi pratade om förlåtelsen och varför Jesus dog på korset. Väldigt centrala delar i den kristna tron! Förlåtelsen, att fä lämna ifrån sig det som blev fel, det som tynger och våga tro på en förlåtelse för att Jesus gått i döden för oss. Det är stort, det ger hopp och framtidstro i en mörk värld.
Vi lärde känna varandra, lekte och fikade. Dagen avslutades med en mässa i kyrkan med temat Från mörker till ljus.
 
Ett bra tema, hur ofta är inte livet så, det pendlar från mörker till ljus, blandat med gråa dagar. Men jag vidhåller att det är oerhört sällsynt att livet är så svart så det inte finns några ljusglimtar om man verkligen tänker efter. Undrar om det är tvärtom också, sällan som livet är enbart solsken och klarblå himmel utan ett enda litet moln?!
 
Vardagens enkla kärlekshandlingar bygger livet, en nyinköpt tulpanbukett från min man stod på köksbordet när jag kom hem. 
Idag ska jag jobba med "Balla gänget, den glada gruppen som träffas i Stadsökyrkan! Ha en vilsam söndag!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela