livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Friluftsdag och Livsväv

Publicerad 2017-04-07 17:26:02 i Allmänt,

I onsdags hade vi friluftsdag från jobbet. Vi åkte med buss till Storklinten och där kunde man välja att åka utför, åka längdskidor, pimpla eller promenera och bara njuta av det fina vädret.
Fint väder hade vi, strålande sol och några plusgrader. Jag åkte slalom, kände mig lite rädd i början och undrade hur det skulle kännas i kroppen efter min operation. Men det verkar som mitt träningsprogram har gjort sitt,  jag kände mig rätt stabil och kunde köra på i ett ganska bra tempo. Fast jag vilade nog lite oftare än jag annars brukar.
Det här var mitt favoritställe under dagen, jag åkte skogsslingan, i slutet av den fanns en grillplats med vindskydd. Det var lite folk i backen så ett par gånger var jag helt ensam här, jag satte mig ner i den varma vårsolen och det var alldeles tyst, eller ja, några kvittrande fåglar hörde jag. Efter en liten stund i stillhet och lugn fortsatte jag åkningen.
Det är ett bra sätt att umgås med sina kollegor att åka slalom. Man åker lift med olika personer nästan varje gång, man hinner ha ett någorlunda bra samtal, ytligt eller lite djupare några minuter. Sen hoppar man av liften, träffar några till från arbetslaget, pratar lite, åker en sväng och så upp med liften igen. Kändes samtalet oavslutat så åkte man flera gånger med samma kompis, det var otroligt givande.
 
De som promenerade och solade samlades på ett ställe, så när jag kände behov av mera surr så åkte jag dit en sväng. Och så gick timmarna. Tacksam över dagen!
 
Igårkväll hade vi veckomässa och jag hörde en bibeltext som jag inte minns jag hört förut. Den finns att läsa i 
2 Mosebok kap 39 och låter så här
Man hamrade ut guldet till tunna plåtar och skar dessa i trådar
så att de kunde vävas in med det violetta, purpurröda och karmosinröda garnet
och det fina linnegarnet i en konstvävnad
 
Jag fascinerades av texten, hur ofta liknas inte livet vid en väv. En väv som består av olika sorters färger för att bli vacker. Rätt ofta kanske vi tycker att de grå vardagsfärgerna dominerar, sen kommer inslag av svart, sorg och prövningar. Men vi har också dessa tunna plåtar av guld som är skurna i trådar och glittrar där i vår livsväv. Tillsammans med det violetta och purpurröda -den utgivande omsorgens  och kärlekens färger. 
Just nu upplever jag att min livsväv glittrar i det purpurröda och har trådar av guldstänk. Tacksam. 
 
Men hur mycket kan vi styra över vår livsväv, jag tänker att vår Herre är den som väver, sen är vi medverkande. Våra val i livet kan påverka hur vår livsväv ser ut, och den grå vardagen kan vi förgylla ibland. Men inte allting har vi makt över. 
Jag läser nyheterna om lastbilen på Drottninggatan och kan endast be: Herre, förbarma dig!!

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2017-04-07 20:03:13

Å så fint med väven... Tänkte liknande tankar ikväll på promenaden där sjön låg blank och guldfärgad av solen som sjönk.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela