livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Utan snus i tre dar.....

Publicerad 2017-04-27 21:48:48 i Allmänt,

Försmäkta vi på denna ööööööö, sa Pippi Långstrump i en av Astrid Lindgrens böcker. Vi har provat på samma sak, fast inte med snus utan mobiltelefoner.
Denna lilla tingest som är som fastklistrad i mig överallt, hemma, på jobbet, när jag går ut och äter, på toa - hur beroende är jag egentligen?!
Jag och min man har planerat en skidresa till Ylläs sen några veckor tillbaka, när resan började närma sig föreslog min kära livskamrat att vi skulle testa att slå av våra mobiler under resan.
 
Bestämt!! När vi på torsdagkväll rullade ut från gården slog vi av apparaterna, vi hade strax innan skickat numret till hotellet åt våra barn. Som man gjorde "förr i världen". 
 
Känslan var rätt skön, även om vi hade lite abstinens. Visst slog tanken mig då och då att det och det ska jag kolla , men sen kom jag på mig! Det var rätt vilsamt! 
Ett stående skämt under helgen när vi pratade om något var  - vi ska se om vi får tag på några broschyrer om det! Kommer ni ihåg resekatalogerna man plockade med sig hem?? Tiden har förändrats fort - på gott och ont! 
 
Mera småprat blev det, mera känslan av att vi båda var närvarande här och nu. Nackdelar - jag kommer inte på några!! Jag tror det blir fler helger utan mobil! Med det vill jag inte lova att helt sluta surfa, blogga, eller annat liknande, men pausa då och då! 
 
För övrigt hade vi en rätt skön helg, med skidåkning, spa, god mat och trevlig samvaro. Skidåkningen blev inte riktigt så många mil som vi hade tänkt. Det första jag gör, när jag ska spänna på mig skidorna är att glida iväg på ena skidan och ramla handlöst på rumpan. AJ AJ - jag såg stjärnor och hade svårt att hitta igen balansen. Inga brutna ben, kändes endast som rumpan var ett enda stort blåmärke!! Men med Ipren funkar det mesta, så vi kom oss ut ändå en sväng varje dag.
Men fatta hur onödigt det kändes att ramla på det viset - helt urbota dumt!!
 
På hemvägen från Ylläs tittade vi in hos en före detta kollega i Korpis, en trevlig kaffepaus i ett glatt gäng.
Veckan har rullat på, med jobb och och några avbrott, ett trevligt middagsbesök av en nyförlovad systerdotter med fästman, en kväll med vår bibel och bönegrupp där vi fick dela tro och liv! 
 
Kylan håller i sig utomhus men till helgen är det ändå Valborg och värmen kommer när den kommer.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela