livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Storfamilj och pilgrimsvandring

Publicerad 2017-08-04 11:15:23 i Allmänt,

Så har dom gått de efterlängtade semesterveckorna. Tack och lov tar inte livet slut fast vardagens lunk börjar. När jag tittar tillbaka på semestern kan jag konstatera att den varit väldigt omväxlande med lugn och intensitet av olika slag. 
 
Den avslutades med flaggan i topp kan man säga. Hela stora familjen samlad- 10-12 personer tillsammans under nästan 10 dagar. Solen sken, altanen var hela tiden i fylld av människor och grejer, vår nyanskaffade pool kom till användning även om vattnet inte är uppvärmt. Tidiga morgnar och sena kvällar. Husbilen användes som extra sovrum för mig och min man, det kändes inte helt fel att smyga iväg till lugnet ibland. 
 
Under veckan kom även syster med man förbi och äldsta brorsonen med familj övernattade med sin husbil på vår gård. Liv och rörelse!!
 
Kylskåpsdörren gick som en klinka, fyll på, fyll på, mjölken och filen är ändå slut igen. Ibland kom någon hem med pizzor och alla njöt av maten. 
 
Barnbarnen gick från famn till famn, alltid fanns det någon som hade tid. Deras lilla badpool fylldes med varmt vatten och man såg hur de också njöt av sommaren och värmen. 
 
Sen drog dom iväg var och en till sitt håll, kvar blev en tyst altan och en liten badpool på tork, redo att fyllas igen nästa sommar.
 
Vi tittar på varann min man och jag, med tacksamhet och glädje. Det är rörigt när dom kommer, men ack så rika vi är. Och det känns gott att sitta här på två ...
 
Jobbet började, en mjuk uppstart måndag och tisdag med förberedelser inför fjällkonfaläger. Onsdagen hade jag förmånen att få vara med som ledare på en pilgrimsvandring på Kluntanrna - en ö i Luleå skärgård.
 
En dag där vi delade vandringsgemnskapen i tystnad och måltidsgemenskapen i ord och handling, kan man säga. Under vandringen stannade vi till då och då och fick dela ett bibelord och tankar kring olika teman. 
Jag berördes mest av ordet Enkelhet - Samla inte skatter på jorden, där mal och mask förstör och där tjuvar bryter sig in och själ....
 
 
Hur lätt är det inte att samla på sig saker, saker av alla de slag. Vill ha, vill ha. Vissa saker blir såklart till glädje, men mycket blir en belastning. Det bästa i livet är gratis- kärlek, omtanke, nåd!! 
Visa mig Gud enkelhetens välsignelse! 
 
Dagen avslutades med att vi fick dela nattvardens gemenskap. Jag tänkte att det hade skett mycket delande under dagen. Jag fick höra några människors livshistoria, det är delande. Någon sträckte ut en hand när en annan snubblade till, praktisk omsorg, det är delande. Vid fikapauserna delades matsäckar och många bjöd generöst från sina kaffetermosar till dom som inte hade. Man blir glad av att dela! 
 
Gårdagen blev en lärakänna dag för det gäng fjällkonfirmander som åker iväg till Kvikkjokk på måndag för en veckas läger med fjällvandring och gemenskap. Vi ber om välsignelse för den veckan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela