livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Tillbakablick

Publicerad 2017-01-11 22:43:00 i Allmänt,

Jag kan inte låta bli att skriva några rader om året som gått, en summering känns alltid bra. Kanske man borde göra en utvärdering. Men jag vet inte om man kan göra det av livet.
 
2016 var ett år som förde med sig många glada tilldragelser.
Vi fick titlarna mormor och morfar OCH farmor och farfar - två underbara barnbarn blev oss givna. Två som vi får skapa all närmare relationer till vartefter dagar, veckor och månader går. Nu ler de mot oss t.o.m på Skype. En period grät de när vi dök upp på skärmen. 
Tack och lov får ju träffa dom live också då och då.
 
En av sönerna tog sin examen, en nöjd och glad grabb och stolta föräldrar. Han har dessutom träffat en jättehärlig tjej som vi också får lära känna allt mer.
 
Gustav och Carolin gifte sig, vi fick fira och glädjas med dom och vi hade en mycket trevlig bröllopsfest! 
 
Ulf och jag firade vår trettioåriga bröllopsdag med en mysdag och god middag. På hösten gjorde vi vår resa i Italien och Österrike. Under de dagarna dök många minnen upp från våra trettio år tillsammans. Många skratt och varma tankar. Otroligt mycket att vara tacksamma över. 
 
Vi har påbörjat projektet samtalskväll för kvinnor på Luleå frisdsförbund - intressanta träffar där vi får dela tankar om tro och liv. En gemenskap där vi känner hur vi alltmer vågar tappa masken och ibland vågar visa vår sårbarhet och det som är svårt. 
 
Vår bibel/bönegrupp fortsätter - en gemenskap som känns viktig, och som jag är tacksam att vi är en del av. 
 
Hösten kom med min ryggoperation och de många dagarna hemma på soffan. En paus i livet som jag faktiskt också kan känna mig tacksam över.
 
Jag har fått vara med och skriva och ge ut boken På väg, en spännande och berikande erfarenhet. 
 
Såklart har året bestått av många vardagar som bara rullat på och några små orosmoln som skymtat då och då.  Men det mesta har varit gott!!
 
Det nya året fick vi fira in tillsammans med mina syskon och en kusin med respektive - en bra början på året!
 
Nu till helgen ska jag åka ner till Sigtuna på en kurs som heter "Att skiva sin själ" - jag hoppas få lära mig nytt och få mycket inspiration 

Kommentarer

Postat av: Victoria Kvamme

Publicerad 2017-01-12 09:13:44

Hej Sonja! Så roligt att läsa din blogg, som jag någon gång då och då har gjort ! 😊 Jättekul! Så bra arrangemang ni har startat i Luleå bland kvinnor! Jag tror såna saker är viktiga i allmänhet men också i en församling ❤️ Får man vara med på det även om man bara hälsar på i Luleå, eller är ni en fast grupp? 😊

Svar: Kul att höra från dig!!
Den är öppen för alla- du är jättevälkommen 😊! Hoppas allt är väl med er!
Sonja

Postat av: Birgitta Ryås

Publicerad 2017-01-12 22:08:49

Vilket fantastiskt år ni har haft! Gläds med er!
Vad spännande det låter med kursen i Sigtuna. Den vill jag gärna höra mer om när du kommer tillbaka :-)

Svar: Ja, visst har vi 😊! Jag ska höra av mig, tror det blir bra!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela