livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Åren som gick..

Publicerad 2017-07-02 07:17:05 i Allmänt,

Nu har vi varit några dagar i stugan och gjort det digra arbetet att gå igenom våra sista 20 år. Många minnen och tankar fladdrar förbi, några griper tag i mig djupare. En flytväst påminner om första hela sommaren vi var här och vår yngsta var fyra år, han fick formligen bo i flytvästen för att vi skulle ha en lugn stund intill den strida ån. Snabbt lärde han sig simma. Såklart är alla våra barn goda simmare, det handlade om överlevnad :). Jag tänker att det är likadant för alla som är uppvuxna vid ån! 
Vi hittar ett mögligt tält och minns övernattningar på gården med kompisar, i tältet, på altanen eller i kojan som var byggd på höga stolpar. 
 
 
 
Den numera sneda trappan och halvtrasiga bryggan vid ån påminner om timmar och åter timmar av skrattande, lekande barn och ungdomar. Ofta somnade vi med öppet fönster, röken steg ur bastuskorstenen och dörren gick som en klinka - ungdomar ut och in i bastun, plask och skratt i ån- en stunds tystnad när de satt i bastun och sen livat igen. Någon enstaka gång hyssjade vi åt dom - vi har ju grannar som kanske stör sig. 
 
När barnen blev äldre och gjorde sina utflykter på kvällar och nätter så vaknade jag ofta till när dörren öppnades, det var lyhört där vi sov på loftet och i sömnen räknade jag in så att alla var hemma. Sov jag tugnt någon natt och inte hade hört så mycket så kikade jag ner på hallgolvet och räknade skorna. Jag sov som bäst när jag visste att alla var hemma. 
 
Med tacksamhet tänker jag på syskon med respektive, syskonbarn, släkt och vänner som bara har "trillat in" på en kopp kaffe eller en pratstund. Dörren i stugan har ALDRIG  varit låst, och då menar jag aldrig.  Det kanske även har varit symboliskt, det är lättare och stiga in i en stuga med skavanker, lite sneda fönster och en dörr som inte går att låsa, än in i det "perfekta livet"........
 
Vi har stortrivts med våra somrar och vårt liv här och ändå - ändå känns det så rätt att lämna över det till nästa ägare. Vår tid här har varit fylld av glädje, vänskap, en del orosdagar, men alla dagar har kännts välsignade! 
 
Nu är det dags för något nytt! Vi letar febrilt efter "den perfekta husbilen" och tänker att det ska bli vår framtida sommarstuga. Såklart vill vi fortsätta återvända till mina hemtrakter, rötter är fötter att stå på och blod är tjockare än vatten!! 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-07-02 07:31:03

Så fint beskrivet Sonja 😍kommer ihåg att vi oxå besökt en charmiga stuga vid ån😊Lycka till med letandet av ny flyttbar stuga! Kram 💕

Svar: Tack Christina, ja det ÄR mysigt, trots det känns det ok att ta ett steg framåt 😊! Ha en fin sommar ni med- vi ses!! Kram 💕
Sonja

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-07-02 07:35:21

Glömde signera ovan 😅/Christina Palo

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-07-02 07:44:45

Länge sen jag tog mig tid att läsa din blogg Sonja men de ångrar jag ju nu. Du skriver så bra och gripande. Lycka till och kram på er alla. //Cecilia E

Svar: Tack Cecilia, du har nog fullt upp mitt i småbarnslivet- allt har verkligen sin tid!! Kram på dig💕
Sonja

Postat av: Anette

Publicerad 2017-07-02 07:50:39

Fint skrivet Sonja! Känns nog lite vemodigt men ni har vår fulla förståelse. Allt har sin tid! Vi får ta fram de fina stunderna i våra minnen.Nu önskar vi er lycka till med husbilen! Vår dörr i Skogshagen är alltid öppen då ni har vägarna förbi.

Svar: Det känner vi verkligen, det finns öppna dörrar 😍- och gårdar att parkera husbilen på! Vi ses!! Kram💕
Sonja

Postat av: Tess Mabon

Publicerad 2017-07-02 08:48:03

Minns en nyårsafton när min mor räknat skor en morgon och senare på dagen undrade när Cornelia börjat använda stora herrskor.....
Japp, planen var att C skulle övernattat....men det bidde Joachim istället.....

Njut i och av husbil och alla underbara minnen!

Svar: Tack 😊! Det kan vara intressant m skor 😂
Sonja

Postat av: Ingela

Publicerad 2017-07-02 09:32:19

Härligt minnen Sonja! Jag minns hur jag fick tillsägelse av din syster Carin när mina barn aldrig ville sluta basta och bada i ån när vi hade kusinträff 2004. Och sedan när vi åt plättar på murrikkan medans regnet öste ned. Det saknades bestick men ingen brydde sig utan vi smaskade på så gott vi kunde med både sylt och grädde drippandes nedför hakan. Lycka till med husbilen! Och som du vet så kan ni alltid parkera den hos oss.

Svar: Det var verkligen underbart med plättkalasen 😂! Tack för erbjudandet 😂
Sonja

Postat av: Gunnar F Novik

Publicerad 2017-07-02 12:13:29

Låter som härliga minnen. Bara de inte möglar de också...

Svar: Jag tycker ofta det är tvärtom, de blir bättre med åren 😂
Sonja

Postat av: Helena Roth

Publicerad 2017-07-02 23:05:25

Vackert - jag tycker det är en så fin tanke att lämna över till nästa!

Svar: Det känns nästan inte alls vemodigt när man tänker så 😊
Sonja

Postat av: Slow living by Annika

Publicerad 2017-07-05 15:08:47

Så fint skrivit! Visst är det alltid lite vemodigt att lämna och gå vidare...men nu väntar ju nya äventyr. Lycka till!

Svar: Tack - det är verkligen sant som det sagt- Allt har sin tid i livet!!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela