livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Det blir inte alltid som man tänkt sig, men blir bra ändå

Publicerad 2017-07-19 10:10:00 i Allmänt,

Vi hade förstått att husbilen skulle vara klar för leverans 18 eller 19 juli, så vi bestämde oss för att bila upp till Björkliden och fjällvandra några dar. Packningen var klar och låg i prydliga högar, färdigt att stoppas ner i ryggsäckarna. Två timmar innan avfärd ringer telefonen, husbilen är klar för avhämtning! Helt förvirrade tittade vi på varandra!! Såklart måste vi hämta den!
 
Hämtningen gick inte på ett litet kick, det är mycket information som ska tas in, mycket att lära sig. Klockan var middagstid innan vi var hemma med bilen. Helt slut i hjärnan och vrålhungriga var vi. Under middagen satt vi och funderade över hur vi skulle göra. Det var mycket att packa in i bilen, samtidigt hägrade fjällvandringen. Vi bestämde oss för att ta en sak i taget. Vi packar bilen i lugn och ro, tar en kort tur med den på kvällen, sover hemma och styr norrut på lördagmorgon.
Första turen på fredagkväll var väldigt lärorik. Vet ni hur mycket det kan låta från porslin i skåpen i en husbil???!!
MEN med lite antigliddukar och diverse annat så blev det tyst, det är mycket man ska lära sig!!
 
På lördagmorgon styrde vi norrut, efter mycket funderande bestämde vi oss för Kvikkjokk, lite närmare så här första gången. Vi njöt av färden och unnade oss rejäla pauser efter vägen. 
 
Vid 18-tiden på kvällen när vi hade ca 10 mil kvar till målet efter den ödsliga, slingriga Kvikkjokksvängen började plötsligt en motorlampa lysa och pipa, "CHECK ENGINE"! Tvärstopp - febrilt letande efter instruktionsbok, som vi inte hittade. VAD göra? Vi kontaktade försäljaren, som menade att det inte var någon fara, oftast är det signalfel! 
Återigen lagade vi middag och funderade och bad om vägledning! Längre in i ödemarken med en bil som vi inte känner alls, med en blinkande lampa, kändes inte så lockande. Vända hemåt? Hur kul är det?? 
Vi enades om att vi vänder hemåt, men övernattar i Jokkmokk och funderar vidare.
 
När vi startade motorn igen hade lampan slocknat och bilen var sig själv igen. Tack gode Gud. Vi bestämde ändå att inte fortsätta längre in i ödemarken utan styra kosan mot Gällivare istället! 
 
Så blev det Gällivare camping vid foten av Dundret! En vackert belägen plats och vädret var som överallt annars, halvmulet och 13 grader varmt.
 
Följande dag packade vi våra ryggsäckar och styrde kosan mot Dundret. En vandring upp genom Soldalen, en vacker led som till stor del gick bredvid en brusande jokk. Vi hittade platserna där vi hade fikat flera gånger under en vecka i april 1985. Veckan efter att vi hade förlovat oss tillbringade vi i strålande solsken i vintervita slalombackar på Dundret. Underbara minnen dök upp och som vanligt med tiden kändes det både som igår och som i ett annat liv. Vi enades om att livet har gett oss så mycket gott, vi känner oss rikt välsignade.
 
Vi stannade till för lunchpaus i skydd av några stora stenblock och trangiaköket plockades fram. Behöver jag säga hur god maten är på fjället. MIn egen hemmagjorda torkade köttfärssås åkte i grytan, i med risoni och vatten. Allt fick puttra i tio minuter och det smakade delikat. Sen det obligatoriska kaffet som pricken över I:et.
 
Efter en timmes paus tog vi oss an den sista branta stigningen upp på Dundret. Vi gick genom de små buskarna, över den steniga marken och sökte oss sen neråt genom Soldalssvängen. Hur vidsträckt fjället än är så vill man gärna ha en stig att följa. Man vill gärna gå i någons fotspår, ha någon som visar vägen.
Jag tänker att det är tanken med Bibeln, den ska visa oss vägen genom livet. Dels andras livsberättelser i Bibeln som vi kan lära oss av, både deras misstag men även hur Gud är trofast vad som än händer. Dels evangeliet om hur Jesus har gjort allt för oss, hur vi alltid kan bli förlåtna och få börja om när livet har gått snett eller fört oss in på fel stig.
 
Det var inte alltid så lätt att se stigen där bland alla buskar och snår, ibland var vi verkligen tvugna att stanna upp och fundera, hur ska vi gå framåt nu. Den helige Birgittas bön får följa oss både bildlikt och bokstavligt: Visa oss Herre din väg och gör oss villiga att vandra den.
 
En härlig dag på Dundret blev det. På kvällen hade vi tänkt cykla in till centrum och äta en pizza, men regnet formligen öste ner och vi kände oss så snuvade på pizzan. Men så kom vi på den ljusa idén att vi kan beställa hemkörning. Sagt och gjort och en halvtimme senare satt vi och njöt av maffiga pizzor i vår mysiga husbil och regnet gjorde oss ingenting. 
 
Vi har fortsatt vår Norrbottens turné och just nu är vi på Seskarö camping. Ulf trotsade kylan igår kväll och tog ett dopp i Bottenviken. Han påstod att vattnet har varit kallare i Esse å i stugan ibland. Även om jag gillar att bada känner jag inget sug efter det just nu. 
 
Den här resan blev inte en fjällvandring som vi hade planerat, men det blev så bra ändå och fjällen finns kvar. Nu får vi lära känna vår husbil och njuta av caminglivet.

Kommentarer

Postat av: Webbtanten

Publicerad 2017-07-20 08:32:04

Grattis till husbilsköpet! Ser fram emot lite bilder och fler berättelser på hur ni lever livet med er nya bil.

Svar: Tack! Försökte få upp bilder men för dåligt internet där vi står just nu
Sonja

Postat av: Helena Roth

Publicerad 2017-07-20 22:51:58

Så sant som det är sagt! Låter som ni har det riktigt bra. Fortsätt njut och upptäck både husbil och nejd!

Svar: Tack- ja det ska vi :)
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela