livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Fina minnen och tacksamhet

Publicerad 2017-07-09 11:40:53 i Allmänt,

När jag lite planlöst bläddrar igenom Facebook, stannar jag plötsligt till och fylls både av vemod och tacksamhet. Kusin Ann-Christine har skrivit att idag är det två år sen hennes mamma hastigt rycktes bort, hennes mamma, vår kära moster Stina. En moster som nöp mig i kinderna när jag var liten och som på avstånd men ändå nära följde mitt liv. Hon visste vad våra barn hette och frågade alltid hur det var, det kändes att hon brydde sig på riktigt - liksom flera andra mostrar.
Jag har ett fint minne av moster Stina från det jag var 10 år, det var söndagkväll på stormötet i Bosund, en vacker försommarkväll i början av juni. Mötesplatsen låg nära en sjö, där träffar jag på moster Stina som står och tittar ut över vattnet när avskedssången börjar ljuda i högtalarna: 
Faren väl i vänner kära, faren väl i Herrens namn
Gud skall själv oss hemåt bära i sin trogna Fadersfamn.
Hon berättade för mig att hon brukar gå dit ut och njuta av naturen och närheten till skapelsen, just under den sången för då kände hon sig extra nära Gud. 
Hon hade sagt att hennes minnesstund ska heta Himlafest, det säger mycket om hennes relation till Jesus. En av hennes favoritsånger börjar så här : Gud får vi tacka för allt som han skänker, han i sin kärlek på oss alltid tänker.
Mina favoritrader är vers 2: 
Dagarna bildar ett pärlband och rymmer,
      glädje och framgångar, sorg och bekymmer .
Även de dagar som inte är klara,
vill vi i minnet med tacksamhet spara. 
 
Så är det, ett liv rymmer så mycket. Just nu soliga, lediga, varma dagar- både bildlikt och bokstavligt.
På fredag var vi bjudna på middag till goda vänner som är i samma livssituation som oss med utflugna barn. Vi pratade om livets olika skeden. När man börjar livet tillsammans tänker man såklart inte så långt framåt och perioden vi befinner oss i nu hade ingen av oss riktigt tänkt på. 
 
Hur man liksom efter välförtjänt värv (fostrat fyra välartade barn) kan njuta av tiden tillsammans. Friheten, glädjen, styrkan i ett långt äktenskap - vi känner oss så välsignade! Och sen glädjas av stunder tillsammans med barn, barnbarn, släkt och vänner! 
 
 
Igår prydde denna somriga bukett bordet då vi hade dukat upp till middag.  Också en fantastiskt trevlig kväll med Ulfs släkt - mamma, syster med man, kusin och moster med man.  Det är underbart med sommaren - känns mycket enklare att umgås på alla sätt och vis.
 
Husbilen då - jo vi har bestämt oss och köpt en Knaus. En svensksåld bil som gått upp i Marketta, 2013 års modell och kändes som ny. Alde vattenburen golvvärme, dubbelgolv och långbäddar som går att bädda ihop till en stor dubbelsäng. Enda tveksamheten jag hade var att det är skinnklädsel. Men sen insåg jag att det är ungefär som att ha en skinnsoffa hemma. På vintern när man är ut med bilen så är den ju varm hela tiden eftersom man bor i den. Och det är ljus klädsel så den blir inte så varm av solen På sommaren 
 
Det känns jättebra och vi ser fram emot många spännande utflykter och resor. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela