livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Husbilsköp

Publicerad 2017-07-06 22:17:39 i Allmänt,

Oj vad mycket jag har lärt mig om husbilar på en knapp vecka. Jag har läst på och googlat, frågat, tittat och läst igen. Ett par hela dagar i Luleå- Boden och en hel dag i Umeå plus massa tid som vi återigen har läst, funderat och diskuterat däremellan.
 
Hur ser den optimala husbilen ut - just för oss? Aldevärme, vattenburen golvvärme eller bara i väggarna, Truma luftburen värme? Elgolvärme, dubbelgolv eller både och? Isolerad eller uppvärmd avloppstank??
 
Tvärbädd, quennsbädd, fransk bädd eller långbädd? Tvärbädd går bort - de andra är tänkbara. Högst i rang står långbädd som går att bädda ihop till en stor dubbelsäng. 
 
Kyl och frys, fläkt och spis - hur är planlösningen i bilen - funkar det bra att ha några gäster? 
 
Toaletten ska kollas,  måste man backa in så man får cellskräck eller finns det utrymme att andas? Det finns några riktigt smarta lösningar har vi insett.
 
Och bagaget eller garaget som det av någon anledning kallas på husbilar- hur stort är det? Får vi plats med allt? När jag tittar in i de kopiöst stora utrymmena under bilarna tänker jag att vi aldrig kommer att fylla dom - vi packar ju in i bilen.
 
Men vi får väl se - campingbord och stolar, en liten grill eller en muurikka, på vintern skidor och pjäxor- det brukar fyllas på om man har plats.
 
Cykelställ - det är viktigt - och det finns på de allra flesta bilar.  Vi föreställer oss att det blir många cykelutflykter från en husbil. 
 
Såklart en fördel om den inte har gått så långt och har rätt pris :) Just nu står vi och velar mellan två rätt likvärdiga bilar - har du goda råd?? 

Kommentarer

Postat av: Webbtanten

Publicerad 2017-07-20 08:30:31

Vad roligt att läsa, vi har också tankar på att köpa husbil. Men vi har börjat med att hyra. Så i augusti ska vi göra premiärtur med husbil. Hyrt i två veckor så vi riktigt kan känna på hur det är.

Svar: Väldigt klokt att testa först, det är mycket man inte tänker på!! Lycka till 😊
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela