livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Att beskära...

Publicerad 2017-06-21 11:52:10 i Allmänt,

Jag är mitt inne in den kanske mest krävande arbetsveckan på hela året - konfirmandeveckan i Kyrkbyn med konfirmation på midsommarafton. Vi har, som alltid varit välplanerade, men alltid finns det ändå något att fundera på framåt - har vi det och det materialet, är den bokningen fixad, ser alla ut att må bra osv osv.
Samtidigt är det också en av de roligaste veckorna på året - att få följa unga människor en bit på vägen. Få prata om viktiga livsfrågor, få visa på Jesus som reskamrat, en pålitlig vän som aldrig sviker. Få prata om Guds kärlek till oss alla och hur han längtar efter att få ett JA från var och en av oss.
 
Samtidigt med det här så pågår också det "vanliga" livet och vi har i veckan sålt vår stuga i Finland. En process som tagit nästan ett år och som känns helt rätt för den här perioden i livet. Om drygt en vecka kommer vi att åka ner dit och städa ur och lämna över till de nya ägarna. Vi hoppas det får bli en lika välsignad och vilsam plats för dom som det varit för oss under åren som gått! 
 
På söndagkväll var vi i Piteå och lyssnade på en av mina favoritförfattare Tomas Sjödin och den fantastiska organisten Markus Wargh (som för övrigt är från Jakobstad:)) Ett omväxlande program med kloka tankar och njutbar musik. 
 
Tomas pratade om att man ibland måste beskära livet - fundera över vad som är viktigt just nu och vad som tar mer än det ger. Det kan handla om vad som helst, vänner, hobbys eller sommarstugor.....
 
För att något nytt ska kunna komma i livet så måste man plocka bort annat, annars kan livet liksom slya igen. Det händer om man bara låter allt rulla på utan att tänka efter vad man vill eller vad som är viktigt. Dag läggs alltid till dag och det blir - livet!!
 
 

Kommentarer

Postat av: Gun

Publicerad 2017-06-22 05:34:43

Intressant det med beskärning. Ibland tänker man mest på den beskärning som vi inte kan påverka själv. Men visst, beskärning som vi själv påverkar kan göra minst lika ont, om inte värre. Lyckligtvis vet vi att även den beskärningen ger mera frukt! :) Ha en skön sommar med rik skörd!

Svar: Tack 😊- och detsamma till dig!
Sonja

Postat av: Ingela

Publicerad 2017-06-22 08:04:56

Förstår att det känns jobbigt att lämna huset i Kållby men också att något annat väntar. Jag jobbar mycket med mitt eget fokus nu, säger nej och skär bort. Hoppas att mina drömmar ska blomstra bättre men först sju veckors semester. Midsommar ska vi fira i Växjö med Carina och brorsan. Ha en fin midsommar med de dina.

Svar: Underbart med så lång semester 😎! Visst känns det lite som att rycka upp rötterna slutgiltigt, men känns ändå rätt!! Hälsa till Växjö 😊!
Sonja

Postat av: Charlotte

Publicerad 2017-06-22 09:52:13

Jag gillar andemeningen i att skära bort det som tar för mycket tid eller energi eller som redan har gjort sitt. Men själva ordet beskära gör mig lite olustig. Liksom som att deformera, skära av, amputera .... så intressant att jag liksom får båda de associationerna samtidigt. Jag vet ju att när jag beskär en ros eller ett träd, ökar det möjligheten för nytt att växa fram och ges plats... och ändå kom den där lilla grejen ... kanske det handlar om att även jag - kors i taket - ibland kan vara lite rädd för förändringar. Tack för tankebanorna ditt inlägg satte i gång. Och riktigt glad midsommar med konfirmander och så.!

Svar: Jag håller med dig, och det är ju ofta lite både ock!! Tack 😊 och detsamma till dig
Sonja

Postat av: Helena Roth

Publicerad 2017-06-22 13:54:29

Jag älskar Tomas Sjödin, han väcker som alltid nya tankar inom mig. Och just detta, missförståndet att det handlar om att "lägga till" snarast än "dra ifrån" är något jag funderat över mycket, som också Steve Chandler, en amerikansk författare och coach, pratar om mycket. Tror att vi i dagens konsumtionssamhälle blivit så vana vid att addera saker och ting av olika slag, att vi kanske sällan tänker på motsatsen?

Svar: Så är det nog!! Han har många kloka tankar , Tomas 😊
Sonja

Postat av: Gunnar F Novik

Publicerad 2017-06-22 16:00:08

Ge plats för nytt? Att beskära måste en kanske vara försiktig med. Eller åtminstone vara säker på, att en vet vad och hur det ska göra.

Svar: Ja håller med, det gäller att tänka efter o göra rätt beslut!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela