livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Så är det juni

Publicerad 2017-06-06 22:30:08 i Allmänt,

Maj gick med en rekorderlig fart, trots att det inte var någon vårvärme. Tack och lov har vi haft flera trevligheter och värmande möten istället.
 
Vi har hört storspoven, ett ljud som alltid för mig tillbaka till min barndoms Kållby, Jag kan nästan känna dofterna och höra ljuden som fanns då på våren. Allting fick liv igen, ängarna plogades och harvades och sådden skulle i jorden. Skolan var strax slut och sommarlovet hägrade.....
 
OCH nu har vår äldsta fyllt trettio och vi firade henne hemma hos dom i Jakobstad. En trevlig kväll med många gäster och värmande gemenskap. 
Som förälder blir det också en reflektion över livet- vi har en dotter som fyller trettio, det innebär att vi har levt ganska mycket längre. Vad mycket som har hänt i vårt liv. Mycket att vara tacksam över. 
 
Dottern med sin lilla Noomi följde med oss till Luleå och stannade i tio dagar. Så roligt att få skapa en egen relation till barnbarnen. Känslan när hon inte började gråta fast mamman lämnade rummet :), ändå måste jag erkänna att morfar stod högre i kurs än mormor. 
 
Jag har varit på konfirmandläger i Munkviken. Denna underbart vackra plats vid havet, söder om Skellefteå. Härliga ungdomar, som var vakna när vi skulle väcka på morgon, alltid kom i tid till lektionerna, intresserade av de olika ämnen vi pratade om, stannade kvar i kapellet och sjöng efter aftonbönen och var på sina rum på utsatt tid. 
Jag hoppas och ber att de fick något med sig, ett litet frö till kristen tro som får mogna, växa och slå ut i blom.
 
I april sådde jag lite frön för att driva upp egna plantor. Allt såg lovande ut till en början. Jag planterade om dom efter några veckor, och sen gick något snett med vissa växter i alla fall.
Jag har fina tagetesplantor, tomatplantorna är inte heller så dåliga. Men lobelian för en tynande tillvaro och likaså petunian. Kansek beroende på att jag flyttade ut alla planteringar i garaget, så inte en klåfingrig liten ettåring skulle plantera om allting varje dag, eller något annat som gick fel
Jag har dock inte gett upp hoppet. Ikväll satte vi ihop det nyinköpta växthuset av stålrör och pvc-plast. Ett första försiktigt försök till tomat - och gurkodling.
De tynande plantorna fick också flytta ut, så hoppas jag att sol och värme sätter lite fart på växten. 
 
Nu kan man verkligen ser från en dag till en annan hur växterna får liv, värme och lite ompysslaned är allt som behövs .
Det är som med oss människor, alla behöver vi lite värme och kärlek för att må bra. Vi är skapade till gemenskap, med varandra och med Gud. 

Kommentarer

Postat av: Tess Mabon

Publicerad 2017-06-07 16:37:03

Lycka till med gurkan och tomaterna!
Och kanske, kanske växer även tomten med ett permanent växthus framöver? Det står på min önskelista till den kolonilott jag står på köplats till. Håll tummarna!

Svar: Så är tanken, först lite prova på o sen kanske 😊
Sonja

Postat av: Gunnar F Novik

Publicerad 2017-06-07 20:20:59

Lycka till med tillväxten, livet hittar ju alltid sin väg...

Svar: Klokt- så är det 😊!! Tack
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela