livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Befriande bibelläsning 13#100

Publicerad 2017-03-13 21:43:19 i Allmänt,

Jag har en intressant och förhoppningsvis lärorik vecka framför mig. Jag får delta i en kurs som heter Befriande bibelläsning. En kvinna och en man från Brasilien är här för att vägleda oss i detta spännande ämne. 
 
Vi är en blandad grupp, 18 st tror jag, från olika yrkeskategorier som deltar, bara det i sig är berikande. Jag trodde att vi direkt idag skulle kasta oss över några bibeltexter och börja "tugga" på dom, men icke. 
 
Första steget var att vi fick se oss själva i en spegel och höra att vi är skapade och älskade av Gud. Sen fick vi varsin skärva från en spegel. Vi är Guds avbilder, men vi har också en brustenhet i oss, en brustenhet som Jesus tagit på sig och i honom kan vi bli en helhet. En vacker församling trots våra felsteg. Så fick vi limma våra spegelbitar på ett träkors. 
Vi fick även skriva våra namn på korset, verkligen en stark bild av han har tagit på sig alla våra synder och  vi är ett i Kristus.
Vi skulle vi fundera över oss själva, vad är mina rötter, vad är det som har format mig till den jag är idag. . Vem är jag idag, vilka olika roller har jag? Vad är viktigt för mig? Har jag drömmar, visioner som jag vill förverkliga? Och har jag saker i mitt liv som jag vill göra mig av med? Saker som belastar, stjäl energi eller som har gjort sitt?
Alla dessa tankar skulle vi sen skriva ner eller gestalta på vårt eget lilla träd - vi fick gott om tid på oss. Sen delade vi våra tankar i små grupper om tre och tre. Vilka intressanta livshistorier jag fick höra. Också hur den kristna tron har burit genom hela livet. Vi hade alla tre målat med gul färg, nådens sol som lyser över allt och alla. 
Tillslut fick den som ville dela något i den stora gruppen, också spännade tankar. Vi avslutade med att läsa texten om Emmausvandrarna tillsammans. Den ska jobbas med i morgon.
Jag är jätteglad att jag får vara med på dom här dagarna och ser med glädje fram emot resten av veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela