livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Den store pedagogen 8#blogg100

Publicerad 2017-03-08 22:31:12 i Allmänt,

   Då och då när jag läser en bibeltext slås jag av vilken fantastisk pedagog Jesus var! T.ex i Matteus 21:23-27
Där berättas om att Jesus undervisade i templet, då kom översteprästerna och frågade vem som hade gett honom fullmakt att göra det ( tydligen skulle man ha det). Istället för att börja försvara sig så ställer Jesus en motfråga: varifrån kom Johannes dop, från himlen eller från människorna?  Om ni svarar på den frågan så ska jag svara er 
Efter att ha pratat med varandra svarade de: vi vet inte! Då säger jag inte heller med vems fullmakt jag gör detta! Svarar Jesus - och så var det samtalet avslutat! Jag tror inte Jesus var feg eller rädd att avslöja med vems makt han predikade, men i mina öron var det ett otroligt pedagogiskt sätt att möta frågan. Och Jesus visste ju att de var ute efter att sätta dit honom på något sätt, Den här händelsen utspelade sig några dagar före hans korsfästelse, så de äldste hade nog börjat fundera hur de skulle kunna röja honom ur vägen!
 
Mina tankar går ännu till det här med fasta och fastetiden. Ordet fasta hör också ihop med att hålla fast i något t.ex rituella regler!
Det tänker jag att vi verkligen behöver idag, något att hålla fast i. Allt runtomkring oss förändras snabbt, det händer saker i vår värld, det byter ledare och lagar förändras, Det finns något som håller - Guds ord 
i Jesaja 54:10 står det om än bergen viker bort och höjderna vacklar,så ska min nåd inte vika ifrån dig och mitt fridsförbund inte vackla, säger Herren, din förbarmare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela