livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

En ledig lördag 11#blogg100

Publicerad 2017-03-12 00:36:18 i Allmänt,

En helledig helg hemma, det var länge sen känns det som och länge till nästa gång. Det har varit en skön lördag, vackert väder och några minusgrader. Jag och min käre livskamrat tänkte att vi skulle ta en riktig sovmorgon, Men vad gör man när man vaknar strax efter sju och känner att nu har jag sovit klart.
 
Jag vad gjorde jag, klickade hem lite små grejer och nåt kläplagg från min nya favortbutik på nätet, Campadre. Sen kändes det som slöseri med tiden att sitta inne så jag drog på mig skidkläderna, packade in skidorna och åkte till Ormberget. Jag tänkte väl att det är någon enstaka bil där, men ack vad jag bedrog mig, parkeringen var nästan full. Det var tydligen många i Luleå som tänkte njuta av det vackra vårvintervädret.
 
Jag njuter verkligen av skidåkningen, att staka på och glida fram i spåret och låta tankarna komma och gå. Det går inte fort, konditionen är verkligen inte på topp efter operationen, tröttheten med nässelutslagen och annat som har härjat med mig i vinter. Men jag var där, i skogen på skidor. Snön glittrade och det var tyst och lugnt i skogen, trots många bilar på parkeringen.
 
Jag tänkte på min barndom, mina första skolår vid Heimbacka skolan. Många åkte skidor till skolan på vintern, och varje rast, som var 15 minuter, tog många av oss på oss skidor och åkte ett varv eller två runt det korta spåret nära skolan som var kanske 500 meter. Vilka friskusar vi var, fast det förstod vi inte då!
Att åka skidor i ett bra pistat skidspår är som när livet rullar på som bäst, man känner NU har jag hittat rätt, det här är min plats i livet och allting är solklart. Men de flesta skidspår har backar och då får man kämpa lite extra men sen vet man att nedförsbacken kommer. För hur rätt man än har hittat i livet som kommer alltid stunder när det är lite kämpigt på ett eller annat sätt, så ÄR livet. 
Det är väl genom olika prövningar och svårigheter man lär sig tacksamhet! Aldrig för har jag tänkt att man kan tacka Gud för att man inte har utslag och klåda på kroppen, men det har jag lärt mig i vinter. Efter flera månader av nässelutslag, fick jag till slut pröva på ljusbehandling, huden läker och klådan är borta! Tack gode Gud för det! 
 
Sen rullade dagen på med lite pyssel hemma, en sväng till Storheden, vila och promenad. En perfekt lördag som avslutades med en trevlig middag tillsammans med goda vänner. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela