livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

En lovsång till kvinnor i mitt liv 9#blogg100

Publicerad 2017-03-09 22:48:06 i Allmänt,

Igår var internationella kvinnodagen, kanske det var därför som jag i morse började fundera över vilka kvinnliga förebildar som har funnits och finns i mitt liv. 
Först var det lite trögt, men sen kom dom bilderna, minnen, tankarna och raden av goda förebilder blev alltfler och jag känner mig oerhört rik.
Den första som jag tänker på är såklart min kära mor. En mamma som gjorde allt för oss barn, som tröstade och kramade, lagade mat och sydde kläder. Pengar var det inte alltid gott om, fast det förstod vi inte som barn, det kändes att vi hade allt som behövdes. Hon lärde oss bedja Gud som haver och visade på att det finns en Gud som bryr sig!
Sen kvinnorna under min uppväxt, fastrar som fostrade och mostrar som nöp kärleksfullt i kinderna och alltid såg mig. Som följde mig under tonåren, som vuxen och alltid frågade hur det var. Mostrar som kunde namnen på våra barn och kära moster Marianne som fortfarande bryr sig och orkar kommentera på Facebook. 
Jag tänker såklart på mina systrar som alltid finns där, svägerskor som kommit in i bilden allteftersom, svärmor som har sån omsorg om våra barn. 
Mina kusiner dyker upp i tanken, under olika perioder i livet har de betytt mycket på olika sätt. Några som barn, ungdom och andra har jag lärt känna som vuxen.
Jag tänker på min kloka dotter som har lärt mig, om tillit och att våga vara sig själv och mycket mer. Det blir en fostran för en själv när man blir förälder och man lär sig oerhört mycket av sina barn.
 
Kollegor genom åren dyker upp för min inre syn, först på Edsevö daghem- Otaliga samtal om livet, jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på dom.
 
Mina arbetskamrater nu, kloka kvinnor som jag får dela arbetsdagarna med, men även dela glädje och sorg, tro och tvivel. 
Mina barns svärmödrar - jag är tacksam att jag fått lära känna dom fina kvinnorna, de berikar livet.
Jag tänker på systrarna i församlingen, några bönevänner, som jag skickar sms till när jag känner att jag behöver någon som ber och bär lite extra, det finns andra som jag träffar sporadiskt men samtalen handlar ändå ofta om det som är viktigt i livet. 
Så finns det några som jag träffar mer regelbundet, ibland pratar vi väder och vind, ibland något annat som ligger oss varmt om hjärtat.
Sen finns det säkert andra viktiga kvinnor som jag inte kommit ihåg just nu, men som kan vara lika betydelsefulla ändå :)
 
 
 
Jag känner mig oerhört glad att den här tanken väcktes hos mig så att jag ser hur rik jag är. Och förutom allt detta har jag mannen i mitt liv, mina barn med sina respektive och familjer!
Ikväll känner tacksamheten inga gränser! 
Fundera gärna över vilka kvinnor och män som varit viktiga för dig i ditt liv.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela