livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Förändringar i livet Dag1 #Blogg100

Publicerad 2017-03-01 22:21:27 i Allmänt,

Så är jag där igen i utmaningen att blogga 100 dagar i följd. Det känns som att jag har ett uppdämt behov eftersom jag levt på sparlåga sen januari så jag vill tro att jag går i mål någon gång i juni.
Det första verkligt märkbara som har hänt är att vi har varit tvungna att omplacera vår fina labrador Jack. Vi har egentligen vetat det i ett par år, min man mår inte så bra av hunden. Droppande näsa och kliande ögon som  vi har förträngt. Men så kom dagen när vi var tvungna att se sanningen i vitögat, min man hade varit bortrest några dagar och inte kännt av någon allergi, så kommer han hem och är hemma 20 minuter, så börjar ögonen klia och näsan droppa igen.
Beslutet var lätt att ta även om det var oerhört sorgligt. Jag satte en blänkare på Facebook och fick napp samma kväll. En kollega till min kusin i Boden, som hade sin tredje labrador och ville ha en till.
Det var en sorglig helg, inte trodde jag att man kunde gråta så mycket över en hund, men det kunde man. Tårarna drabbade oss alla.Det känns oerhört tomt och konstigt när vi kommer hem på dagarna, ingen som står i hallen och viftar glatt på svansen, ingen som tassar efter mig så fort jag öppnar kylskåpet.
Dock måste jag säga att jag inte gick omkring med en klump i bröstet flera veckor eller månader efteråt, som jag gjort när jag förlorat en nära anhörig.  
 
Nästa stora förändring - vi har satt vår stuga som ligger i Kållby, Finland, till salu. Det har också varit en lång process, stugan som vi har haft i ganska precis 20 år. Våra barn och vi som familj, har fått ha fantstiska somrar där på landet, fått umgås med kusinerna och lärt känna massor med människor. Vissa veckor var bastun varm nästan dygnet runt och det kändes som om byns alla barn var där och simmade och bastade. En underbar tid. 
Vi har haft möjlighet att träffa min släkt och många av våra gemensamma vänner. Vi hoppas den gemenskapen ska kunna fortsätta trots att vi säljer stugan.
Efter mycket ältande fram och tillbaka känns det som helt rätt beslut. De senaste två åren har vi knappt varit där. Barnen har sina egna liv och träffpunkten för vår familj är Luleå. 
Återigen får jag stämma in i orden från Predikaren 3:1 Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela