livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Hur ska vi fasta? dag6 #blogg100

Publicerad 2017-03-06 21:28:07 i Allmänt,

Jag kastades brutalt in i verkligheten direkt när jag kom till jobbet. Idag var Stadsökyrkan min arbetsplats, och programmet var Sportlovskul. Vi träffade drygt 50 st glada föräldrar och barn som ville pyssla, prata, sjunga, tända ljus och äta lunch. 
En intensiv förmiddag som följdes av några lite lugnare timmar i Petrigården, där vi pedagoger storstädade och röjde  våra förråd. Sånt som passar bra att göra när inte alla vanliga grupper är i gång. 
 
Väl hemma åt vi middag och tog sen en snabb promenad i det vackra vårvintervädret. Vi hann fånga lite av dagsljuset, men framförallt är det trevligt att prata igenom dagen som varit. 
Vi packade upp våra resväskor först ikväll, för vi såg några små oansenliga kryp på hotellet, så försäkerhetsskull ställde vi ut väskorna på altanen över natten. I minus 20 grader lär inga som helst kryp överleva. 
 
Så är det ju med oss människor också, ställs vi "ut i kylan" och ingen bryr sig om oss mår vi inte så bra.  Vi behöver gemenskap, värme och kärlek för att kunna leva och växa. Det kanske kan vara en utmaning så här i fastetiden, att tänka över om det finns någon i min närhet som behöver extra omtanke och kärlek
 
För nu är vi ju några dagar in i fastetiden, och jag tycker att det pratas mera om fasta än det gjort tidigare. Vi kanske inte fastar som Jesus gjorde när han var i öknen, men många funderar kring det, och förhoppningsvis påminner vi oss om det Jesus utsattes för dagarna innan han korsfästes.
En del väljer att fasta genom att inte vara på Facebook, andra avstår TV-program, en del sockerfastar och andra avstår kött eller annan mat. Eller något annat .......Allt är bra tänker jag, viktigast är väl att vi reflekterar över att vi lever i fastetiden och vad det innebär. 
 
Jag tänker, som prästen Stefan sa på veckomässan för någon vecka sen, att fastan kan vara en tid när vi kan fundera över vad vi är fast i. Hur ser mitt liv ut, vad är viktigt för mig? Är jag fast i något som jag inte mår bra av, något som tar väldigt mycket tid av mig, som kanske stör min relation till Gud, eller relationen till någon av mina närmaste. Kan jag avstå något och ägna mer tid åt någon som behöver det, eller kanske mer tid för bön och förbön för någon. 
Jag tänker också att vi kan påminna oss om att i den första kristna tiden när stora beslut skulle tas så samlades de kristna och under fasta och bön kom man fram till olika beslut. T.ex Apostlagärningarna 14:23 Därefter utvaldes åt dem "äldste" för var särskild församling och anbefallde dem efter bön och fastor åt Herren, som de nu trodde på
Fasta och bön, vi kanske ska våga använda oss mera av det. Jag kanske inte ska prata för andra, men jag är iallafall dålig på det, speciellt det där med fasta.
Hur är det för dig? Hur ser din fastetid ut?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela