livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Motionsutmaningen

Publicerad 2017-03-26 10:44:58 i Allmänt,

När vi var tvungna att omplacera hunden insåg vi hur mycket vardagsmotion den hade gett oss. Vad händer nu? Vi (jag och min man) bestämde oss för en gemensam motionsutmaning. Tre gånger i veckan ska vi ut och röra på oss, i första hand raska promenader och skidåkning. Vi bestämde också att ha delmål. När vi klarat tre veckor firar vi på något sätt.  
Tre veckor - det var i fredags - vi gjorde en fantastiskt god middag och hade en helt surffri kväll - så mysigt! Och samtidigt funderar vi framåt, hur ska nästkommande fyra veckor se ut, vilka utmaningar ska vi ha och hur firar vi nästa delmål.
Jämnsides med det har vi en annan utmaning,  i bibelappen som vi har följer vi en 40-dagars läsplan inför fastan. Att tillsammans stilla sig en stund varje kväll och dela några verser från Bibeln. Allt man gör tillsammans i ett äktenskap befrämjar relationen. Och vi är kropp, själ och ande.
 
Lördagen - en fantastisk vårvinter dag. Strålande sol och takdropp, en lätt vind kunde man känna men inte så man fick kalla rysningar.
 
Vi hade bestämt att alla "måsten" skulle få vara denna dag, vi "såsade" på ganska länge på förmiddagen sen klädde vi oss för en skidtur och åkte till Mattisberget i Gammelstad. Första gången någon av oss var där, men en positiv upplevelse. Vi åkte en sväng, satte oss ner och njöt av solen och stillheten. De medhavda apelsinerna smakade fantastiskt gott. 
 
På kvällen blev det gudstjänst i Luleå fridsförbund. Jag uppfylldes av stor tacksamhet, att tillsammans få dela den kristna gemenskapen känns stort, oftast tänkter jag inte på det, men just då kändes det så rikt. Vid fikat satt vi och pratade med några vänner och kvällen gav en god eftersmak. 
 
Som jag skrev tidigare, vi består av kropp, själ och ande och för att vi ska må riktigt bra behöver alla delar få sitt. Men handen på hjärtat, om vi har mycket i våra liv, vad stryker vi först? Är det likadant för er som för mig? Det andliga får oftast vika först. Varför är det så? Är det kampen mellan gott och ont i våra liv. Egentligen borde det vara tvärtom, har vi mycket i våra liv borde vi söka oss mer till Guds ord och ägna mer tid åt bön, för det är därifrån kratten kommer. 
 
Tack och lov har vi en Gud som inte glömmer oss fast vi "glömmer" honom ibland. Guds nåd är var morgon ny!
 
                                                          21#blogg100

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela