livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Ompröva livet 10#blogg100

Publicerad 2017-03-10 22:37:06 i Allmänt,

Idag har jag ägnat en stor del av tiden till den kurs som jag går, Själavård för unga, Vi läser en bok som heter, Ompröva livet, på den ska vi skriva reflektioner i en Facebookgrupp och även ge respons till varandra! 
Ompröva livet, en bra rubrik och jag tänker att vi behöver göra det då och då under livets gång. Lever jag det liv jag vill leva, gör jag det som jag tycker är viktigt? VAD är viktigt för mig? 
En intressant synpunkt som lyftes fram av flera i kursen handlade om meningen i livet och lyckan! Kan vi skapa lycka åt oss själva, nej, jag skulle inte tro det! Lyckan och känslan av mening kommer oftast som en biprodukt när man engagerar sig för någon annan. 
En annan tanke var att tonårs- och ungdomstiden blir liksom förlängd, kan det bero på att vuxna förnekar sitt åldrande och strävar tillbaka mot ungdomen! Vilken bild ger vi av vuxenvärlden, är det något att av sträva mot!
Ja, det var några tankar från boken jag läst idag!
 
 
 
För övrigt har det varit en rätt skön fredag, med både en liten skidtur och en rask promenad i finvädret! Jag har även hunnit vara en sväng till stan med svärmor! 
 
Så roligt att ha barnen i stan, igår kväll tittade ena sonen in med sin flickvän och ikväll kom den andra med sin fru förbi en stund. 

Kommentarer

Postat av: Camilla

Publicerad 2017-03-12 19:19:07

Låter som en intressant bok, den ska jag läsa! Tack för tipset!

Svar: Absolut läsvärd! Speciellt kapitel 1 och 6
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela